Plat-eweg was bij de soundcheck van opera Tommy in ’t Plat

Plat-eweg was bij de soundcheck van opera Tommy in ’t Plat

Toen de stichting Horst aan de Maas 800 in 2016 een oproep deed voor het indienen van plannen voor het jubileumjaar 2019, bedacht bassist Joep Vullings zich geen moment.

Het uitvoeren van de rockopera Tommy in het dialect van Horst leek hem wel een goed plan. Josien Vermeeren van de Koninklijke Harmonie van Horst zag dat idee en raakte even enthousiast.

Nu, ruim 2, 5 jaar later gaat het dan gebeuren. Op 24, 25 en 26 mei vinden er drie stijf uitverkochte uitvoeringen van de rockopera van The Who. Het orkest wordt aangevuld met een popband en vocalisten, onder wie Renée van Wegberg en Roy Verbeek. Jesse Passenier arrangeerde alle stukken voor deze bezetting.

In de radioreportage spreekt Henk Hover tijdens de soundcheck eerder deze week met initiatiefnemers Josien Vermeeren en Joep Vullings, met ver- en hertalers Ger Gubbels en Wim Hendrix en met hoofdrolspeler Roy Verbeek.

Beelden van Tommy in het Plat zijn eind juni te zien in het L1 TV-programma Blaaskracht en een opname van het hele concert is met Pinksteren te horen in Plat-eweg.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's