Plat-eweg Platekas - LP Muziek uit Limburg deel 1

Plat-eweg Platekas - LP Muziek uit Limburg deel 1

De LP Muziek uit Limburg deel 1 verscheen in op 16 december 1982 als jubileumuitgave van grammofoonplatenproductiebedrijf Angel Music Associated. Tjeu van Bergen en Theo Waeyen waren de mensen achter dit label.

De presentatie van de LP vond destijds plaats in Welterhof. Op de plaat staan volgens de hoestekst opnames van 12 amateurtalenten uit de hele provincie Limburg. Voor de Plat-eweg Platenkast koos Henk Hover de Limburgstalige nummers. Die vier tracks staan op de B-kant van het album. Meisjeskoor Jong Talent uit Leeuwen zingt ´t Kepèlke van Harry Bordon. De Berghöfer Musikanten uit Wijlre spelen hun bewerking van Loeënde Klokke van Frits Rademacher en Zanggroep De Kwakers uit Brunssum brengt het lied Went Hie In Limburg ten gehore.

Als klapstuk van de LP hoor je de Janse Bagge Bend uit Susteren met een oerversie van hun latere hit Sollicitere. Het nummer werd namelijk naderhand op aanraden van een aantal radio DJ's opnieuw opgenomen bij Marlstone/Telstar en dat leidde tot een grote nationale doorbraak van de band uit Susteren.

Tot een LP Muziek uit Limburg deel 2 is het nooit gekomen.
Productie : Tjeu van Bergen Techniek : Cees de Wit
Label: Angel Music ‎– A.M.A. 7467660

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's