Plat-eweg Platekas - 4 mei 2019

Plat-eweg Platekas - 4 mei 2019

Ook deze week grasduinde Henk Hover weer in zijn vinylcollectie.

Vandaag gaat in de Plat-eweg Platekas als eerste de LP van de Mijnstreek Troubadours op de draaitafel. Volgens de hoestekst werd zanggroep De Mijnstreektroubadours op 29 september 1963 opgericht op initiatief van Jan Keuzenkamp.

Hij bracht acht koorzangers bij elkaar met als doel een groep te formeren in de trant van de destijds zeer populaire ‘Les Compagnons de la Chanson’. Verderop in de hoestekst wordt er nog gewag gemaakt van “optredens voor de Nederlandse en Duitse TV”. Hun roem reikte destijds dus verder dan Limburg.

Daarnaast duikelde Henk nog een single op van de Roermondse saxofonist en orkestleider Martin Wulms (1927). Het nummer op de A-kant 'Rumba Tamba' was een grote internationale hit en stond maar liefst 13 weken in de Nederlandse Top 40 met als hoogste notering de derde plaats op 31 juli 1971.

Zaterdag draait Hover het plaatje om, om de B-kant te laten horen ‘Tjibidibidib’. Het is een aanstekelijk instrumentaal nummer geschreven door Martin Wulms en Jan Theelen, met opvallende overeenkomsten met de Nederlandse songfestivalinzending van Sieneke, Sha-La-Lie,

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's