Plat-eweg - 27 okt 2018

Plat-eweg - 27 okt 2018

In de Plat-eweg-uitzending van zaterdagmiddag 27 oktober schotelt presentator Henk Hover je weer een lekkere mix van (live-)muziek en gesproken Limburgs voor. Tussen 13:00 en 16:00 uur hoor je onder meer:

Plat-Jezaat boek in het Vaals

Manny Graaf schreef het vuistdikke boek Plat Jezaat, een boek vol met verhalen, gedichten, uitdrukkingen en liedjes in het Vaals. Hij komt langs in de studio om er alles over te vertellen. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen en worden er liedjes gedraaid van de Cd die bij het boek hoort. Meer info

|

Archiefconcert: Arno Adams Live op het Zomerparkfeest 2013

Op 3 augustus 2013 presenteerde de Belfeldse zanger Arno Adams een nieuwe CD. Onder de titel Maondaagmorgezon leverde hij na een lange pauze weer een prachtalbum af. Tijdens de Cd-presentatie speelde hij begeleid op vleugel (Mike Roelofs) en bas (Jo Didderen) het hele album.
Vandaag hoor je in Plat-eweg nog eens dat mooie live-concert.

|

Plat-eweg Platekas

Beluister de Platekas van 27 oktober 2018

d'n Duip - Wim Steinbusch (W. Steinbusch K. Dorren)
1987 Marlstone Disky BV. Misk 7004B
Oud L1-collega Wim Steinbusch bracht in de jaren ’80 een dialect-single uit. Op de B-kant staat het liedje d’n Duip. Steinbusch zette een tekst van K. Dorren op muziek voor dit cabareteske liedje.

No (H)essels Mee.Liedsje - Rappleer dzj'oech nog ?...
(Tekst Louis Verbeeck, Muziek: Miel Cools)
Door: Hessels Revuekoor, -acteurs en orkest Bobby Carnarius, Arrangement : Valère Goor
1981 Starlet 10134
De revue in de Belgisch Limburgse hoofdstad Hasselt vierde hoogtij eind jaren ’70 begin jaren ’80. In 1981 verscheen er een single met daarop het themalied ‘Rappleer dzj'oech nog ?...’
Veel Nederlands Limburgers zullen enige moeite moeten doen om het prachtige Hesselse dialect te kunnen verstaan.

Gé Reinders - Hoerestroat (Gé Reinders)
1986 Nada-Volksmusix CNR 14226 geproduceerd door de Circlebrothers en Gé Techniek : Kees van Gool Opname Ring-Side Studio – België
Als een voortvloeisel uit de legendarische Radio-Mukietopnames besloot Gé Reinders in 1986 één van de liedjes officieel uit te brengen op single. Dat werd “Hoerestroat”. De oorspronkelijke 8-sporenband werd in de studio uitgebreid met drums, gitaren en basgitaar. Drie leden van de Golden Earring (Cesar Zuiderwijk, George Kooymans, Barry Hay ) bespeelden deze additionele instrumenten en produceerden het singletje.


't Lèste Waord - Lei Meisen

Ónger d'n titel ''t ritme van Limburg' vertèlt Lei Meisen woo veur hae nao 3 jaor Nuuj Zeelanjd noe nao Spanje geit verhoeze en wat dat te maake haet mit t ritme van Limburg.

|

Terugluisteren Plat-eweg 27 oktober 2018

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's