Plat-eweg Platekas - 23 jun 2018

Plat-eweg Platekas - 23 jun 2018

Henk Hover sjouwde de platenspeler weer de studio in voor de rubriek Plat-eweg Platekas.

Van een singletje uit 1980 hoor je echtpaar Truus en raymanond Willems samen met Frans Depondt. Zij zingen het nummer Zjer Sjei Oet. De De Hierder Burghkapel olv. Leon Pasmans verzorgt de muzikale begeleiding. Het arrangement is van P. Stalmeier.

|

Vorige keer in de rubriek hoorde je de A-kant van het singletje van AccordeonOrkest Scala. Vandaag draaien we hem om. De Eerste Maastrichtse Accordeonistenvereniging Scala olv. Jean Anten speelt de musette Sous le ciel de Paris. De opname op het Telstar-label dateert uit 1986.

|

De dubbelelpee LP: Een groot uur Limburg biedt een schat aan Limburgstalige liedjes. Sjeil nieet op mich is volgens de hoes een nummer van de Limburgse jonge . tekst en muziek komen voor rekening van M. Savelkoul en dat is dan weer de beroemde Maaslandse troubadour Chel Savelkoul.

|

Meer

Meer Limburgstalig vinyl vind je op: www.L1.nl/platekas

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's