Plat-eweg internetradio vanaf zaterdag 24 uur per dag non-stop vastelaovend

Plat-eweg internetradio vanaf zaterdag 24 uur per dag non-stop vastelaovend

De Limburgstalige internetzender Plat-eweg staat vanaf zaterdagmiddag volledig in het teken van vastelaovend. Vijfentwintig dagen, vierentwintig uur per dag levert honderden uren non-stop vastelaoves-radio op waarbij geput wordt uit het gigantische vastelaoves-archief van L1.

""We trappen af met de inmiddels wereldberoemde Vastelaovenssjlingermix van DJ Hubert Schunken" zo vertelt programmamaker Henk Hover. “En daarna staan er ruim 4500 vastelaoves-liedjes in de muziekcomputer van L1 ”Dat is waarschijnlijk de grootste online muziekcollectie op dit gebied en meer dan genoeg om een themakanaal te vullen. We zorgen ervoor dat alle regio’s ruim aan bod komen.”

De internetzender Plat-eweg bestaat sinds maart 2009 en komt voor uit het populaire L1-programma Plat-eweg. Het voorziet duidelijk in een behoefte. Dat blijkt uit de reacties die binnenkomen op de redactie. Die reacties komen niet alleen uit Limburg; over de hele wereld wonen Limburgers die regelmatig de behoefte hebben muziek in hun moedertaal te horen. Vanuit Amsterdam, maar ook vanuit landen als Australië, Polen en Canada reageren luisteraars op de non-stop uitzendingen.

“Half Limburg is deze dagen bezig met de voorbereidingen van de vastelaovend. De wagenbouwers, de mensen die ‘pekskes’ naaien, de foam-hoed knutselaars, de bordjesschilders. In boerenschuren, optochthallen en zolderkamertjes is de voorpret voor het feest al aan de gang. Daar hoort de juiste muziek bij”, zo vertelt Henk Hover.

Ook het reguliere radioprogramma Plat-eweg dat elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 uur te horen is kleurt vanaf deze week natuurlijk ook volledig ‘road-gael-greun’ met een mooie selectie uit vastelaoves-repertoire van vroeger en nu uit alle hoeken en gaten van de provincie en daarbuiten.

Een geruststelling voor de vastelaoves-haters; vanaf aswoensdag gaat alles weer terug naar standje ‘normaal’.

Plat-eweg.nl is te ontvangen via internet: www.plateweg.nl

Maar ook via internetradio via stream.l1.nl/

Volg L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Logo 1Limburg