Plat-eweg Extra op Nieuwjaarsdag met Beppie en Tieëkezinge Kirchroa

Plat-eweg Extra op Nieuwjaarsdag met Beppie en Tieëkezinge Kirchroa

L1 Radio nieuwjaarsdag maandag 1 januari

Beppie in AHOY 2012

Bijna 13.000 Limburgers bezochten op 15 september 2012 het jubileumconcert van Beppie Kraft in de Rotterdamse muziektempel Ahoy. De Maastrichtse zangeres vierde daar haar 55-jarig artiestenjubileum.

Op L1 Radio kun je genieten van een bijna 2 uur durende live-registratie van dit evenement. Beppie wordt begeleid door een 22-koppig orkest. Ook treedt er een aantal gastartiesten op. Je hoort in het eerste uur:

Limburgs volkslied, Oet Limburg kump de meziek, Dao kump de hermenie, Veer zien met de bos nao Oosteriek gewees, Vrij, Sjoener daan doezend sterre (met Jack Vinders), Heer spaolde zoe sjoen op dae moneka, 't Ierste muilke, Iech hob gedruimp venach, Och wat hob iech gelok, miene vogel is trök, Laot mer goon 't is zoewiet, 't Leuke zeuke, Geneet van ’t laeve, Der alte Dessauer, de Spitze Beppie power medley en Kinder geneet vaan 't leve (met Wir Sind Spitze)

In het tweede uur: Mie Mestreech (virtueel duet met Benny Neyman), Iech haw vaan diech, Zeile op de wind vaan vendaog, Dat höb iech diech belaof, Big Benny - Ich bön ein bees, Daan begint 't same zinge, Iech bin zoe verleef, Zoe 'nen daag, De nach is nog zoe laank, Heer späölde accordeon, In den hiemel, Laot de zon in dien hart, Danse tot ’t mörgeleech en Laot us same genete vaan 't leve.

Terugluisteren

Tieëkezinge Kirchroa

In samenwerking met de gemeente Kerkrade organiseerde L1 op 2 september een groot Tieëkezing-evenement in Abdij Rolduc in Kerkrade. Op nieuwjaarsdag hoor je de optredens nog eens terug in Plat-eweg op L1-radio

Muzikanten Bart Storcken en Roel van Wijk begeleiden diverse artiesten: Björn & Mieke zingen hun hit ‘1000 Sterre’ maar ook de Venlose klassieker ‘Det duit ‘m ’t veurjaor’,

Marc Hermans en Joost Meijs brengen samen twee medleys; een Kirchröatsjer Sjpetsiejalietéte-medley en een Ummer d’r Neaver-medley. Joost Meijs sluit af met Nico Ploum’s Dreumerei.

Verder Same Zènge - Bart en Henk, Wie sjoan ós Limburg is - Janine Kitzen, de Napolitaanse medley - Janine Kitzen, Onhendig leedje – Toddezek, Knatsvalse Wals – Toddezek, Limburgs Volkslied - Toddezek en Bart en Zutjes aan – Toddezek.

Terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag t/m woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

'Maastrichtse school discrimineert meisjes'

'Maastrichtse school discrimineert meisjes'

De Bernard Lievegoed School in Maastricht overtreedt de wet door een onderscheid te maken tussen jongens en meisjes bij de loting om toelating. Dat zegt Anti Discriminatie Voorziening Limburg.

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.