Plat-eweg - 7 okt 2017

Plat-eweg - 7 okt 2017

De Plat-eweg-uitzending van zaterdag 7 oktober komt live vanaf de Hiltho beurs in Horst.

Programmamaker Henk Hover presenteert vanuit de L1/1Limburgstand in de centrale hal (Stand E.3.58) veel Limburgstalige muziek en gasten.

​Frans Pollux

Frans Pollux toert momenteel met zijn theaterprogramma langs de Limburgse theaters. In dat programma speelt in een kleine akoestische setting liedjes uit zijn inmiddels ook alweer 20 jaar omvattende muziek carrière.

Ter gelegenheid hiervan verscheen een EP. Frans komt er alles over vertellen in Plat-eweg.

Info: www.franspollux.nl

Terugluisteren

L1mbo Top 10

In dit eerste weekend van oktober verschijnt ook weer een nieuwe editie van de L1mbo Top 10.

De samenstellers van de lijst hebben weer hun uiterste best gedaan om er weer een eigenzinnige lijst van te maken vol Limburgse muziekproducties.

In de Oktoberlijst -die je in het tweede uur van Plat-eweg kunt horen- staan in ieder geval weer heel veel nieuwe binnenkomers.

Meer info: L1.nl/L1mbo-Top-10

Terugluisteren

Muziekscene Horst

Wat is dat toch met Horst en muziek? Math Craenmehr schuift aan om daar alles over te vertellen.

Deze Troubadour, ex manager van de Heiroosjes, Um & Um lid en voorzitter van het succesvolle Muziekantine-initiatief weet alles over de (dialect)muziekcultuur in Horst.

Terugluisteren

Lei Meisen proclameert een onafhankelijk Limburg

De column van deze week wordt verzorgd door Lei Meisen, vanuit Nieuw Zeeland leest hij de

‘Proklamaasie van de veurluipige en revolutionaire wieze road van limburg veur ein onafhankelijk en vrie limburg’ voor. Het bijpassende referendum staat voorzien voor zaterdag 11 november a.s.

Terugluisteren

L1mbo Top 10 oktober 2017

1 (-) Linda Koolen - Every single day
2 (2) Dyanne Sleijpen - Chocola
3 (-) Frans Pollux - Krak
4 (-) Harold K - Mama Courage
5 (-) Ton Engels - Okay Okay Tattoo
6 (1) Linda Zijlmans - Snel
7 (-) Station America - 't Laeve
8 (10) Lotte Walda - Out of the Circle
9 (-) Marleen Mols - Aber dich (gibt’s nur einmal für mich)
10 (9) Frans Theunisz en Angelina - Vaan links naor rechts
nummer 11 Wir Sind Spitze! - Munti Polka

Terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag t/m woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Slim burger

Erol Oztan toont bijzondere en duurzame projecten in de regio Parkstad, waar verandering aanzet tot innovatie. In acht afleveringen gaat hij op zoek naar de slimme Limburger, de Slim burger.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Stemmingmakers

Stemmingmakers: een serie diepgravende interviews met markante en spraakmakende Limburgers

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Tieëkezinge Kirchroa

In Kerkrade meezingen met jouw favoriete artiesten. Dat is het Tieëkezinge Kirchroa, in Rolduc.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Van Horen Zeggen

Waargebeurde, persoonlijke verhalen die je een glimlach bezorgen, hardop laten lachen, meeslepen, raken én verhalen waar je mond van openvalt

Gedreven Maatwerk

​Gedreven Maatwerk: Verhalen over mensen bij de philharmonie zuidnederland

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Onze Mijnwerkers

Over mijnen en mijnwerkers

ZieZOO

Een kijkje achter de schermen van GaiaZOO

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Emil en de Blaasmuziek

Emil Szarkowicz duikt in de hafa-wereld op zoek naar het geheim van de tomeloze inzet van gepassioneerde musici.

Oktoberfeesten

Beierse gezelligheid met een Limburgs tintje

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Verborgen Verlangens

In de serie Verborgen Verlangens gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.