Plat-eweg - 6 okt 2018

Plat-eweg - 6 okt 2018

Ook zaterdag 6 oktober schotelt Henk Hover je weer een drie uur lange bomvolle Plat-eweg-editie voor: De Ganse Kluur, Tieëkezinge Kirchroa, L1mbo Top 10 en Dyanne Sleijpen

De Ganse Kluur - Hoensbroek in dichtkunst en muziek

Cultureel Hoensbroek heeft zich in de afgelopen twee jaar verzameld in het project 'De Ganse kluur'. Het eindproduct is een dubbel-cd vol muziek en gedichten. Het centrale thema is Hoensbroek vroeger nu, maar ook in de toekomst.
In een langdurig creatief proces werden in een reeks middagen, plekken in Hoensbroek bezocht die inspireerden en aanzetten tot verhalen, herinneringen en gedachten over die plek.

De sessies werden opgenomen en de resultaten leverden uiteindelijk teksten en muziek op die op CD werden vastgelegd.

Peter Sikora legde het proces vast in beeld:

Henk Hover dronk een kopje met twee van de betrokken makers: initiatiefnemer Peter Sikora en muzikant Ivo Rosbeek.
Meer informatie over 'De ganse Kluur' vind je hier:

|
|

L1mbo Top 10 oktober 2018

Zaterdag hoor je in Plat-eweg de nieuwe L1mbo Top 10. Ook in de maand oktober hoor je weer extreem veel nieuwe binnenkomers in Limburgs eigenwijze hitlijst. De samenstellers maken maandelijks een top 5 en daarvan wordt door de Plat-eweg-redactie de L1mbo Top 10 samengesteld.

In september was dit de Top 10.

Wat er in de maand oktober veranderd is hoor je zaterdagmiddag op L1 Radio.

|

Tieëkezinge Kirchroa 2018 deel 2

1/38

Afgelopen weekend werd de tweede aflevering van Tieëkezinge Kirchroa 2018 uitgezonden op L1 TV. In Plat-eweg hoor je zaterdag óók alle liedjes die de TV-uitzending niet haalden. Bart Storcken en Roel van Wijk begeleiden vocalisten Suzan Seegers en Erwin Breepoels.

Je hoort: Bart Storcken en Henk Hover met Same Zènge, Suzan Seegers met ’t Kapelke, Mien vader, Bart Storcken en Henk Hover met Suzanne en Erwin Brepoels met Que Sera Sera, het Limburgs Volkslied, Laot us drinke, Unne wals met Maria, Marina en Iech haw vaan ’t leve.

Henk Hover poogt als ceremoniemeister alles in goede banen te leiden:

|

Plat-du-jour: Linda Koolen en Harold K - Dae Zomer

Linda Koolen en Harold K hebben met Thimo Gijezen en Erwin Gielen een dialectbewerking gemaakt van ‘So Sad’ van The Everly Brothers: Dae Zomer. Een weemoedige terugblik op de zomer. De clip is gemaakt door Johan Derrez uit Susteren.


't Leste Waord Dyanne Sleijpen

Dyanne Sleijpen neemt in haar column afscheid en blikt vol voldoening en weemoed terug. Waarop? Dát hoor je in haar column van deze week.

|

Luisteren

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's