Plat-eweg - 6 november 2021

Plat-eweg - 6 november 2021

|
|
|

Vlaaienboek

Bakker Roel Peeters uit Kessel staat al jarenlang in zijn bakkerij in Kessel. Daar geeft hij , samen met zijn vrouw Cathelijne ook bakworkshops. Zijn grote wens was het om oit een vlaaienboek te schrijven. Dat is er nu. Hobbybakker Henk ging bij ze langs om te praten over het boek en om vlaai te proeven. meer info over het boek via: www.bakkerpeeters.nl

|

Zefke Mols in het theater

Hij was een zwerver: Zefke Mols uit Zitterd. In schouwburg de Domijnn in Sittard is dit weekend een monoloog over deze stadsfiguur te zien. Acteur Nico de Vries speelt dit weekend de monoloog ‘Laeve wie Zefke Mols’. Regie is van Guido Wevers en Frans Pollux schreef de tekst. Plat-ewegreporter Judith Kuypers ging alvast kijken bij een repetitie.


Plat-du-jour: Kartoesj

Onder de noemer 'Gouwe Momente Show' was de groep Kartoesj bezig met de voorberidingen voor een jubileumprogramma op 20 en 21 november. Afgelopen week gooide corona helaas roet in het eten en werd besloten dat de feestelijkheden verplaatst worden naar 2022. Het jubileumlied was al klaar en zou komende week verschijnen. Als kleine pleister op de wonde kun je het deze week wel al de hele week horen als Plat-du-jour in Plat-eweg.


L1mbo Top 10 van november 2021

In het eerste volle weekend van de maand hoor je de L1mbo Top 10 in Plat-eweg. De lijst van november staat ook weer bol van verrassingen. Samenstellers Roger Schepers, Carmen Nazarski, Ronald Colée, Huub Beeren, Ruud Kleinen, Jeroen Laven, Ton Lexis, John Hendrix, Patrick Postulart, René de Serière du Bisournet en Hubert Schunken maakten er weer een mooie najaarslijst van.

1 (-) Frans Pollux en Baer Traa - 't Waas Belaof

2 (1) Lex Uiting - Ik belaof

3 (-) Roger Villevoye - Danse in d’n duuster

4 (2) Mella - Door de nach

5 (-) Sloetingstied - muziek det is mien laeve

6 (4) Harold K, Thimo en Eva - Leefde, Begrip en Compassie

7 (-) Baroesjko en Kwante Hippe - vrije daag

8 (9) Don Kiesjot - Eder t zient

9 (5) Van Zelf - Always home

10 (3) Noah Milo - Ohne zu fragen

nummer 11 Anouk Gerritsen - Appreciate

Lèste Waord

In de columnreeks 't Lèste waord is het deze week weer de beurt aan zangeres, docente en presentatrice Dyanne Sleijpen. Hoe de grootste hit van zanger Jules de Corte perfect aansluit op haar verhaal hoor je in haar afsluiter van Plat-eweg.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7C.

Expeditie Limburg: Vergane Glorie

Expeditie Limburg: Vergane Glorie

Óngerwaeg en de brandweer van Wanssum

Óngerwaeg en de brandweer van Wanssum

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Blaaskracht: Rob Mennen praat met Alex Schillings

Blaaskracht: Rob Mennen praat met Alex Schillings

L1mburg Centraal - 26 maart 2023

L1mburg Centraal - 26 maart 2023

De Stemming - 26 maart 2023

De Stemming - 26 maart 2023

Programma's