Plat-eweg - 6 apr 2019

Plat-eweg - 6 apr 2019

De eerste lange aprilaflevering van Plat-eweg zit zaterdagmiddag 6 april weer boordevol. Natuurlijk is er veel muziek, maar ook Limburgstalig cabaret én een nieuwe Plat-du-jour.

Don Kiesjot – Aan ‘m

Eind december 2018 bracht de formatie Don Kiesjot nog een nieuwe CD uit. Daarop staat natuurlijk veel vastelaovesgerelateerd materiaal en liedjes die al eerder als single verschenen. Op dat zelfde album ‘aan ‘m ‘staat natuurlijk ook een aantal niet-vastelaovesleedjes. Daarover komt een delegatie van Don Kiesjot langs in de studio, bestaande uit Ronlad Claessens en Guus en Chrissy Steinen langs om er alles over te vertellen.

Terugluisteren


Plat-eweg Platekas - Rommedoe

Begin jaren ’80 was de cabaretgroep Rommedoe immens populair in Limburg. Ze traden op in alle Limburgse zaen en zaaltjes met hun , zeker voor die tijd, ongekend kritisch en geëngageerd cabaret.
Irma van Hoof, Tilly Maessen, Thei Dols, Guus Jacobs en Wim Giessen kluisterden half Limburg aan de radio als ze op vrijdagavond hun cabaretprogramma via de kanalen van de ROZ de ether in slingerden.

Van de eerste langspeelplaat ‘Rommedoe’ ( telstar TAR 19928) uit 1980 hoor je in Plat-eweg zaterdag de volgende stukken :

  • 't Is Nondejuu... ( P. Martens , T.Dols)
  • Generatiekonflikt ( T. van Aalst, T. Dols)
  • de Groeten Daag (T.van Aalst, T. Dols, K.Henselmans
  • Limburg Gluck Auf ( T. van AAlst, T. Dols)

Daarvan zullen de Jezus-act en de eerste heilige communie bij velen nog in het geheugen gegrift staan.

Terugluisteren


’t Lèste Waord

Door een samenloop van omstandigheden én vanwege het feit dat Lei Meisen besloten heeft te stoppen met zijn bijdrages als Plat-eweg-columnist viel er zaterdag een gat in de columnistenvolgorde. Henk Hover lost het op een natte én creatieve manier op.

Terugluisteren


Plat-du-jour: Christel & Quinn – Geneet van de morge

Na een druk vastelaovesseizoen richt ’t Venlose duo Christel & Quinn zich weer volle positieve energie op het naderende voorjaar. Dat doen ze met een spiksplinternieuwe single: Geneet van de morge. Je hoort het liedje deze hele week haast elke dag in Plat-eweg als Plat-du-jour.

Meer info


Uitzending luisteren

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's