Plat-eweg - 5 oktober 2019

Plat-eweg - 5 oktober 2019

Tijdens deze eerste druilerige oktoberzaterdagmiddag, 5 oktober tussen 13:00 en 16:00, schotelt Henk Hover je weer een uitgebreid menu van gevarieerde Limburgstalige muziek voor uit heden en verleden.

Herfsplaetjes

Afgelopen week vroeg programmamaker Henk Hover zich op Facebook en Twitter af welke liedjes uit het Limburgse taalgebied goed bij de herfst passen. Dat leverde ruim 50 bruikbare reacties op.

In Plat-eweg hoor je een uitgebreide selectie met onder anderen Arno Adams, Baroesjko, Batteraof, Böshuuske Ontsjpannings Vereiniging, d'r Sjaak, Eleven Forty Seven, Familie Franssen, Flink, Gé Reinders, Jo Erens, Linda Zijlmans, Pollux, Resisbent, Peter Beeker & De Ongenode Gaste, Rowwen Hèze, Harry Bordon, Sjra Puts, Ton Engels en Toon Hermans.

|
|

Wie wordt het Vastelaovesgezicht?

Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? We hebben al een enorme stapel met prachtige vastelaovesgezichten binnen. Het gaat spannend worden. We maken woensdag 9 oktober de 8 finalisten bekend die kans gaan maken op de titel. Dennis Keijdener van L1 met meer uitleg:

|

Bekendmaking finalisten Vastelaovesgezicht 9 oktober op L11 Alaaf Facebook

Plat-du-jour

Duo X-Elle verrast deze week vriend en vijand met een vrolijke uptempo countrysong. Je kent dat wel, op een feestje waar je was is behoorlijk met confetti geknald en de snippertjes vind je dan nog dagenlang door je hele huis.

|

L1mbo Top 10 - oktober 2019

In de twintigste jaargang van de L1mbo Top 10 schotelden de 10 samenstellers je weer een nieuwe lijst voor, de lijst van oktober 2019.

Omdat er veel nieuwe liedjes verschenen was er ook veel verloop in deze L1mbo Top 10. De oktoberlijst kende maar liefst 5 nieuwe binnenkomers. De L1mbo Top 10 wordt samengesteld op basis van de eigenwijze keuze van deze muziekkenners: Hubert Schunken, René de Serière, Huub Beeren, Roger Schepers, Jeroen Laven, Ruud Kleinen, John Hendrix, Tom Doesborg, Patrick Postulart en Ton Lexis.

1 (5) Lex Uiting - Gans veur gaon
2 (-) Skinnie - Doezend Verhaole
3 (1) J.B.B. - Paradies
4 (-) Limbo Project! - Dit moment
5 (2) Pollux - America
6 (-) Don Kiesjot - Gelökkig höbbe ver de foto’s nog
7 (-) Christel en Quinn - Ik bin alles

8 (9) Marleen Rutten - Ich kin ut neet allein
9 (-) Kwante Hippe - Röstig röp de nach
10 (4) Minsekinder - Zoël ut kinne

nummer 11 (-) Spik en Span - Op die taofele

|

Plat-eweg Platbook

In het Plat-eweg Platbook is het deze week de beurt aan Annie Tummers. Annie schrijft in het Kerkraads. Ze leest twee korte verhaaltjes voor d'r Sjriever en d'r Sjteeberg. Ze verschenen eerder in de reeks Platbook, een literaire boekenreeks die verschijnt sinds 2008. Platbook is een uitgave van Uitgeverij TIC in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Veldeke Limburg en de Stichting LiLiLi. De teksten in Platbook zijn geschreven in verschillende varianten van de Limburgse taal.

|

't Lèste waord

Dyanne Sleijpen is naast docent, presentatrice en zangeres tegenwoordig ook moeder. Vaak gaat dat laatste gepaard met sprongetjes en daar gaat dan ook haar column over deze week.

|

Terugluisteren zaterdag 5 oktober 2019

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's