Plat-eweg - 4 maart 2023

Plat-eweg - 4 maart 2023

Zaterdag 4 maart 13:00-16:00 op L1 Radio

In Plat-eweg gaat het zaterdag over Fons Olterdissen, hoor je de nieuwe Limburgse 10 en heeft Mella het laatste woord. Er is een kakelvers nieuw liedje van Skinnie én een nieuwe Plat-du-jour.

|
|
|

Jan Janssen

Maastrichtenaar Jan Janssen greep de 100ste sterfdag van schrijver, en regisseur Alfons Olterdissen om de schijnwerpers nog op zijn leven te zetten in de vorm van een nieuw boekwerkje. Hij komt langs in de studio om er alles over te vertellen.

|

Limburgse 10 van maart 2023

Dé hitlijst van Limburg heet de Limburgse 10. Aan het begin van elke maand maakt een samenstellerspanel een keuze uit het enorme aanbod aan Limburgse muziekproducties. Dat resulteert in een eigenwijze hitlijst. En die hoor je maandelijks in Plat-eweg. Samenstellerspanel: Hubert Schunken, Huub Beeren, Jeroen Laven, Patrick Postulart, René de Serière, Roger Schepers, Ruud Kleinen​, Ton Lexis, John Hendrix en Carmen Nazarsk.i

De Landgraafse singer-songwriter Damiën van Elburg komt wederom binnen op de hoogste plaats in de maartaflevering van de Limburgse 10, de hitlijst van Limburg.

Van Elburg lijkt een abonnement te hebben op de nummer 1 notering in de lijst. Zijn beide vorige singles, Stay away from that whiskey en Movin’on kwamen in 2021 en 2022 ook al op een eerste plaats binnen in de lijst. De derde single van Damiën van Elburg, Don't think I can call this planet my home is afkomstig van het nog te verschijnen nieuwe album Peace Of Mind. Dit verschijnt in mei.

Na de vastelaovesdaag komt er altijd veel nieuw Limburgse muziek uit, en dat is terug te zien in de Limburgse 10. Acht van de tien noteringen zijn nieuwe binnenkomers.

|

Hier alle edities van de Limburgse 10


Plat-du-jour

Peer Heiligers is bekend als zanger en accordeonist van de Palemiger en de Palemiger Spatzen. Vorige maand verscheen zijn ode aan zijn vader, Wat de pap zei. Je hoort ‘m de hele week vrijwel dagelijks in Plat-eweg.


Nieuwe Skinnie

Na twee jaar werkt singer-songwriter Skinnie (Ron van de Burg) weer aan een nieuw album. Dat verschijnt op 26 maart. Daarop vooruitlopend is er nu de eerste singe ‘Gaef Niet Op’.


’t Lèste waord: Mella

In de columnreeks ’t Lèste waord is Mella deze week aan de beurt. Zij heeft iets met sprookjes.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7C.

Natuur en Zo - 1 april 2023

Natuur en Zo - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Limburgse 10 van april 2023

Limburgse 10 van april 2023

Programma's