Plat-eweg - 30 sep 2017

Plat-eweg - 30 sep 2017

In de lange zaterdagmiddageditie van Plat-eweg heeft Henk Hover zaterdag 30 september weer véél Limburgstalige muziek voor je uitgezocht. Daarnaast:

Ton Engels – Herfstkampioen

Het heeft 7 jaar geduurd, maar op 6 oktober verschijnt er dan eindelijk weer eens een album van Ton Engels. Liedjes als Tom Dumoulin, Hallo Veurjaor en Okay okay Tattoo staan erop, maar ook weer negen nieuwe Engels-songs.

Henk Hover praat uitgebreid met de Kepelse singersongwriter en laat ook een groot deel van de nieuwe liedjes horen.

Een uitgebreide versie van het interview hoor je hier.

Informatie: www.tonengels.nl

Terugluisteren

Plat-du-Jour – Harold K

Harold K was twee weken geleden te gast in Plat-eweg. Zijn nieuwe single, afkomstig van het gelijknamige, nog te verschijnen album ‘Mama Courage’ is deze week Plat-du-jour en dus dagelijks te horen in Plat-eweg.

Informatie:www.haroldK.nl

Terugluisteren

Live-concert Ben Verdellen

Vlak voor de zomer, op woensdag 28 juni 2017, trad Ben Verdellen op in de Kloosterbibliotheek van Wittem in de reeks ‘Sjoën Leedjes’. Hij wordt begeleid door gitarist Pieter Bartels.

Je hoort de liedjes: Ós Millieu, 't Paeterke (van de Maagdenberg), Dans en spring, De Kunstenaer, miene Dieke, Maedje van zes, Wengske aan wengske, 't Drama op d'n Haciënda, Chinees leedje en Gelök.

De L1-opnames werden gemaakt door Rob Driessen en Frank Heine.

Terugluisteren

Veel nieuwe nummers

In de afgelopen weken verschenen er weer veel nieuwe liedjes.
Henk Hover schotelt er een aantal opvallende aan je voor: Je hoort onder meer ‘Pa’ van de rockband Vandale, de nieuwe van Arno Adams en die heet ‘Deep’, de derde single ‘Oet en bukske’ van het album van Joeps Kapel, de opvolger van ‘Chocola’ van Dyanne Sleijpen en Rob Mennen, het Toon Hermansnummer ‘Dit zin mien hande’ en duo Sjpringlaevend met hun single ‘Door tot de nach’ van het album wat op 30 september gepresenteerd wordt.

En dan ook nog een drietal Oktoberfeesthits, te weten: Spik & Span en Kevin vd. Eijnde met de ‘La la la polka’, Wir sind spitze! met de ‘Munti Polka’en het nummer ‘Lederhose Liebe’ geschreven door Bart Storcken en Querien van Haelen uitgevoerd door Katja Henz ft. Wir sind spitze.

Leste Waord van Dwayne Horbag

In Plat-eweg is zaterdag het laatste woord voor Dwayne Horbag. Deze week heeft Dwayne het over de natuur en dan specifiek over aardbevingen.

Terugluisteren

Terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag t/m woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.