Plat-eweg - 30 sep 2017

Plat-eweg - 30 sep 2017

In de lange zaterdagmiddageditie van Plat-eweg heeft Henk Hover zaterdag 30 september weer véél Limburgstalige muziek voor je uitgezocht. Daarnaast:

Ton Engels – Herfstkampioen

Het heeft 7 jaar geduurd, maar op 6 oktober verschijnt er dan eindelijk weer eens een album van Ton Engels. Liedjes als Tom Dumoulin, Hallo Veurjaor en Okay okay Tattoo staan erop, maar ook weer negen nieuwe Engels-songs.

Henk Hover praat uitgebreid met de Kepelse singersongwriter en laat ook een groot deel van de nieuwe liedjes horen.

Een uitgebreide versie van het interview hoor je hier.

Informatie: www.tonengels.nl

Terugluisteren

Plat-du-Jour – Harold K

Harold K was twee weken geleden te gast in Plat-eweg. Zijn nieuwe single, afkomstig van het gelijknamige, nog te verschijnen album ‘Mama Courage’ is deze week Plat-du-jour en dus dagelijks te horen in Plat-eweg.

Informatie:www.haroldK.nl

Terugluisteren

Live-concert Ben Verdellen

Vlak voor de zomer, op woensdag 28 juni 2017, trad Ben Verdellen op in de Kloosterbibliotheek van Wittem in de reeks ‘Sjoën Leedjes’. Hij wordt begeleid door gitarist Pieter Bartels.

Je hoort de liedjes: Ós Millieu, 't Paeterke (van de Maagdenberg), Dans en spring, De Kunstenaer, miene Dieke, Maedje van zes, Wengske aan wengske, 't Drama op d'n Haciënda, Chinees leedje en Gelök.

De L1-opnames werden gemaakt door Rob Driessen en Frank Heine.

Terugluisteren

Veel nieuwe nummers

In de afgelopen weken verschenen er weer veel nieuwe liedjes.
Henk Hover schotelt er een aantal opvallende aan je voor: Je hoort onder meer ‘Pa’ van de rockband Vandale, de nieuwe van Arno Adams en die heet ‘Deep’, de derde single ‘Oet en bukske’ van het album van Joeps Kapel, de opvolger van ‘Chocola’ van Dyanne Sleijpen en Rob Mennen, het Toon Hermansnummer ‘Dit zin mien hande’ en duo Sjpringlaevend met hun single ‘Door tot de nach’ van het album wat op 30 september gepresenteerd wordt.

En dan ook nog een drietal Oktoberfeesthits, te weten: Spik & Span en Kevin vd. Eijnde met de ‘La la la polka’, Wir sind spitze! met de ‘Munti Polka’en het nummer ‘Lederhose Liebe’ geschreven door Bart Storcken en Querien van Haelen uitgevoerd door Katja Henz ft. Wir sind spitze.

Leste Waord van Dwayne Horbag

In Plat-eweg is zaterdag het laatste woord voor Dwayne Horbag. Deze week heeft Dwayne het over de natuur en dan specifiek over aardbevingen.

Terugluisteren

Terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's