Plat-eweg: Marleen Rutten, Vleddig, Tieëkezinge en Lei Meisen

Plat-eweg: Marleen Rutten, Vleddig, Tieëkezinge en Lei Meisen

Zaterdag 29 september

Je hoort veel nieuwe muziek in Plat-eweg zaterdagmiddag. Ook het Tieëkezinge Kirchroa komt voorbij en Lei Meisen windt zich in zijn column over de misstanden in de katholieke kerk.

Tieëkezinge Kirchroa 2018 deel 1

Afgelopen weekend werd de eerste aflevering van Tieëkezinge Kirchroa 2018 uitgezonden op L1 TV.

In Plat-eweg hoor je zaterdag ook alle liedjes die de TV-uitzending niet haalden. Bart Storcken en Roel van Wijk begeleiden Marjolein Heiltjes en het meervoudig LVK-winnend duo Spik & Span.

Je hoort: Bart Storcken en Henk Hover met Same Zènge, Marjolein Heiltjes met ing naat mit dich, Mit d'r Kop in de wolke en Nao ’t Zuuje, Bart Storcken met Es de Sterre en de L1 Morningsong en Spik & Span met Geneet van ’t Laeve, Blieve, Kampioene van de Nach en de Walsmedly.

Henk Hover probeert als ceremoniemeister alles in goede banen te leiden.

Luisteren

Marleen Rutten nieuwe CD “Ich oug van dich!"

Zaterdagavond presenteert de Hunselse zangeres Marleen Rutten haar nieuwe dubbel-CD “Ich oug van dich!". De CD presentatie is al enkele weken uitverkocht. Aan de vooravond van het evenement gaat Henk Hover in Hunsel op de koffie en vraagt haar het hemd van het lijf. Ook mag hij al een aantal nieuwe liedjes laten horen.

Luisteren

Foto: Hans Sweegers
Foto: Hans Sweegers

Nieuwe CD Vleddig “Dao kriege v’r zeik mit”

De formatie Vleddig roeit een beetje tegen de stroom in.

Volgens bassist Jo Jansen hebben dialectbands het zwaar: “Tape-acts en coverbands hebben de overhand bij oktoberfeesten en carnaval. Grotere popevenementen mijden dialect-bands in hun programmering, waardoor veel talentvolle artiesten er het bijltje bij neergooien en noodgedwongen op het Engels of Nederlands overstappen, of er zelfs helemaal de brui aan geven. Er is ook geen regionaal (overheids)beleid dat dialectmuziek op grote podia een steuntje in de rug geeft.”

Ondanks dat presenteren ze zondag een Heerlen een nieuw album “Dao kriege v’r zeik mit”. Henk Hover zocht de band op in de repetitieruimte. Het album wordt zondagmiddag 30 september 2018 vanaf 14.30 uur gepresenteerd in het Heerlense Cultuurhuis.

Luisteren

Plat-du-Jour

De nieuwe single van Dyanne Sleijpen is deze week Plat-du-jour in Plat-eweg. Volges de zangeres staan we nog maar weinig stil en doen alles met een doel. Maar soms is het heerlijk om even niks te doen en even stil te blijven staan.

Daarom presenteert ze met trots een nieuwe single: Lekker nörges euver.
Het nummer is afkomstig van het album "Door..!". Producer Axel Lindelauf ( ex-Volumia!) maakte er een aanstekelijke popsong van.

Column 't Lèste Waord: Lei Meisen

In zien lètste waord vertèltj Lei Meisen wie hae deze zomer helemaol euver de roojje ging door alle nuuj rapporte euver sexueel misbroek in de katholieke kirk.

Meisen is noe 67 en zelf haet hae zich al lang geleijje op 21 -jaorige laeftied laote oetsjrieve es lid van de kirk. Aan de loesteraers vreug hae wie zie dao euver denke.

Luisteren

Luisteren

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's