Plat-eweg - 28 mei 2022

Plat-eweg - 28 mei 2022

|
|
|

Nieuwe CD “Onderwèeg no Ieëpe”

Het genre Limburgstalige folk kende ooit een grote bloei. Groepen als Get Paraat, Het Luiaardsgild’ maar ook The Mosam Skiffle Groep en Hay Sillen en ’t Volksmesjien waren populair in de jaren ’70 en ’80.

Een Epens familiebandje pakt deze draad weer op als “De Jonge van d’r Etienne”. De van oorsprong Epense broers Franssen vormen samen met hun neef een orkest waarmee ze op traditionele melodieën uit de Duitse, Vlaamse en Ierse volksmuziek eigen Epense teksten maken. Een van de doelen van de groep is het om een bijdrage leveren aan het in stand houden van het (Epens) dialect.

Henk Hover spreekt in Plat-eweg met Peter Franssen, één van de broers.

De CD is verkrijgbaar bij: Super Epen, Wilhelminastraat 15, Epen en bij Bakkerij Franssen, Wilhelminastraat 63A, Epen. De CD kan ook besteld worden door een mailtje te sturen naar p.l.franssen@home.nl

|

Plat-du-jour: Marleen Rutten - ‘Moog ’t veur altied zomer zeen?’

De nieuwe zomersingle van zangeres Marleen Rutten uit Hunsel is deze week Plat-du-jour in Plat-eweg. Denk aan in de ochtend wakker worden van de heerlijke zon, je zomerkleding uit de kast en weer genieten van het buiten leven dat de zomer ons biedt, wie wilt dat nou niet. Mark van Mullekom schreef het lied.


Cabaretgroep Vlugzout weer op de planken

De Panningse groep Vlugzout pakt na twee coronajaren de draad weer op met drie voorstellingen in Dok6. Het in 1993 opgerichte cabarettrio bestaande uit Arno Linssen, Willem Heldens en Robert Janssen heeft inmiddels al 12 avondvullende cabaretvoorstellingen achter de kiezen . In de voorstelling ‘Vlugzout makt dur ut bèste van’ loopt het trio tegen de gebruikelijke menselijke problemen aan. Zoals het ouder worden, de veranderende maatschappij, opgroeiende kinderen en vakantieperikelen.

Henk Hover bezocht het trio tijdens een repetitie in buurdorp Helden.

De show is te zien op 3, 4 en 5 juni. Kaarten via DOK6.eu.

|

Lèste waord Lizette Colaris

Lizette Colaris komt weer aan het woord. Communiefeesten, pretparken, kermissen en sushi-restaurants, ze komen allemaal voorbij in de columnreeks ’t Lèste Waord.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Het OLS 2022 volg je bij L1

Het OLS 2022 volg je bij L1

Sjötte: 400 jaar schutterij Gronsveld

Sjötte: 400 jaar schutterij Gronsveld

Limburg Doc: Jan Cober - Keuzes van de maestro

Limburg Doc: Jan Cober - Keuzes van de maestro

Route Regio: vacatureteksten moeten veel aantrekkelijker worden

Route Regio: vacatureteksten moeten veel aantrekkelijker worden

70 jaar WMC - aflevering 4

70 jaar WMC - aflevering 4

Route Regio: het museum van Ad Mater in Weert

Route Regio: het museum van Ad Mater in Weert

Programma's