Plat-eweg - 24 april 2021

Plat-eweg - 24 april 2021

Zaterdag dag barst Plat-eweg weer uit zijn voegen van de lekkere Limburgstalige muziek. Henk Hover stelde weer drie uur oer-Limburgse radio voor je samen.

|
|
|

Marshmallow Moonshine

De Venlose band Marshmallow Moonshine was in de afgelopen week te zien in het tv-programma Muziekfabriek. De band rond zanger-gitarist Marinho Peters maakt aanstekelijke countryrock over het goede leven in 'The south of the Netherlands'. Hun Muziekfabriek live-set vol aanstekelijke en dynamische muziek hoor je zaterdagmiddag in Plat-eweg. Geluidsopnames: Rob Driessen.

|

Plat-eweg Platekas

Een wandeltocht in 1962 was voor de Staatsmijnen een gelegenheid om een vinylsingle uit te brengen. Op die single staan twee liedjes gezongen door de destijds nationaal vermaarde zanger Henk Dorel. De Eindhovense Dorel was destijds vooral bekend door het lied ‘Daar Bij Die Molen’.

De single bevat twee tracks. ‘De Carbonaut’ is een ode aan de mijnwerker en ‘Reveil’ is een soort marslied in verschillende Europese talen , waaronder Nederlands, Frans, Engels en Italiaans. (Staatsmijnen wandeltocht – Tivoli – 42170 – 1962)

|

Plat-du-jour: Rowwen Hèze

Rowwen Hèze werkte in de afgelopen maanden intensief aan een nieuw album. Nu de coronawolken weer langzaam op lijken te trekken heeft de band een releasedatum gepland. De band presenteert de opvolger van ‘Voorwaartsch’ op 9 juli 2021. De plaat gaat ‘Onderaan beginne’ heten. Bij de fans viel vorige week een nieuwe single op de deurmat. Je hoort het nummer ‘Hoelang nog’ de hele week als Plat-du-jour in Plat-eweg.


’t Lèste Waord

Dyanne Sleijpen is aan de beurt om deze week invulling te geven aan de wekelijkse columnreeks ‘’t Lèste waord’. Het was voor haar een week met hoogte- en dieptepunten. Je hoort haar relaas in de gesproken bijdrage van deze week.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Kwizzele - 14 juni 2021

Kwizzele - 14 juni 2021

Muziekfabriek 2021: Minsekinder

Muziekfabriek 2021: Minsekinder

Tour de L1mbourg - de voorbeschouwing

Tour de L1mbourg - de voorbeschouwing

Limburg Doc: Liefde in tijden van corona

Limburg Doc: Liefde in tijden van corona

Limburg Doc: De zes van Zaerum

Limburg Doc: De zes van Zaerum

In Nederland gooien we in totaal 2,5 miljoen broden weg. Per week!

In Nederland gooien we in totaal 2,5 miljoen broden weg. Per week!

Logo 1Limburg

Programma's