Plat-eweg - 23 september 2023

Plat-eweg - 23 september 2023

Het is weer tijd voor een flinke portie muziek uit onze eigen provincie! Henk Hover presenteert zaterdag 23 september weer een nieuwe editie van Plat-eweg.

Paul van Loo en Ivo Rosbeek 20 jaar samen

Twintig jaar lang doorkruisen zanger Paul van Loo en pianist-zanger Ivo Rosbeek het land met hun muziek. Veelal covers van liedjes voorzien van een vertaling door Paul. Het jubileum wordt zondag gevierd met een concert in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Henk bezocht vorige week een repetitie van de twee.

|

Op verzeuk op bezeuk vooruitblik

Rob Mennen maakte drie extra afleveringen van zijn programma Op verzeuk op bezeuk waarbij hij zelf op pad gaat om muzikale gasten te ontmoeten. In Plat-eweg hoor je telkens een muzikaal voorproefje uit het programma. Deze week ontmoet hij Joost Meijs, beken van Ummer d’r Neaver, de Medammecour on tour. Bij Rob laat hij zijn klassieke stem horen en vertolkt hij het nummer Dreumerij van Nico Ploum.

|

Tieëkezinge Kirchroa 2023 deel 1

Op TV zag je alle artiesten al van Tieëkezinge Kirchroa, opgenomen op een snikhete zondagmiddag bij Nieuw Erenstein in Kerkrade. Maar je hoorde nog niet alle opnames. Die hoor je wel in Plat-eweg. Zangeres Linda Smeets uit Weert en koor SuMaDi uit Susteren worden begeleid door Bart Storcken en Roel van Wijk.

|

Plat-du-jour Kelly van de Lump

Zangeres Kelly Limpens verraste vorige maand al vriend en vijand door zomaar op de tweede plaats binnen te komen in de Limburgse 10-Hitlijst. Het nummer ‘Zeen dich later’ schreef ze zelf en is deze week vrijwel dagelijks te horen in Plat-eweg.


t Lèste waord: Fer Kousen

De wekelijkse coulumnreeks ’t Lèste Waord kent deze week een gouden randje. Fer Kousen maakt namelijk dit keer zijn 50ste bijdrage. Ondanks dat gaat het overdrukventiel van d’r Sjpassminister vandaag wel een stukje open.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7C.

L1mburg Centraal: geen Auw Wieverbal in Valkenburg

L1mburg Centraal: geen Auw Wieverbal in Valkenburg

Steeds meer personeel ziek door psychische klachten

Steeds meer personeel ziek door psychische klachten

Tajiri-jaar gestart

Tajiri-jaar gestart

Menig spits vreest MVV'er Özgür Aktas

Menig spits vreest MVV'er Özgür Aktas

Komt de Mosasaurus terug uit Parijs?

Komt de Mosasaurus terug uit Parijs?

Vera Tax stopt als Europarlementariër

Vera Tax stopt als Europarlementariër

Programma's