Plat-eweg - 23 mrt 2019

Plat-eweg - 23 mrt 2019

Op zaterdagmiddag 23 maart hoor je weer een extra lange zaterdagmiddageditie op L1 Radio. Presentator Henk Hover neemt je weer mee langs een keur aan Limburgstalige muziekonderwerpen en muziekgasten.

Grenzeloos - Laur Rutten

Op 30 maart presenteert de Stichting muziek- en theaterproducties Eijsden-Margraten in gemeenschapshuis ‘Oos Heim’in Margraten een CD onder de titel ‘Grenzeloos’.

Op die cd staan 3 nummers van Laur Rutten, uitgevoerd door Rutten zelf, het Mergelland Mannenkoor en Harmonie Concordia. In Plat-eweg vertellen bestuurslid Eddy Steijns en troubadour Laur Rutten uitgebreid over de tot stand koming van het plaatje. De titelsong komt uit de theatervoorstelling ‘d’r Put’ uit 2016.

Luister hier het gesprek


L1mbo Top 10 maart 2019

Het heeft even geduurd, maar de eerste echte L1mbo Top 10 van 2019 is zaterdag te horen in Plat-eweg op L1 radio. Het samenstellerspanel is vernieuwd en bestaat uit deze 10 heren: John Hendrix, Ruud Kleinen, René de Serière, Hubert Schunken, Tom Doesborg, Jeroen Laven, Patrik Postulart, Ton Lexis, Roger Schepers, Huub Beeren.

Omdat er al zolang geen nieuwe editie is geweest staan er heel veel nieuwe liedjes in de lijst.

Bekijk hier de L1mbo top 10


’t Lèste Waord - Lizette Colaris

Columnist Lizette Colaris legt in haar gesproken column ’t Lèste Waord een link tussen de verschrikkelijke gebeurtenissen in Nieuw Zeeland en Utrecht én het moeten missen van de St.Joepmarkt afgelopen dinsdag. Gelukkig klopt het voorjaar aan de deur...

luister hier naar ’t Lèste Waord


Plat-du-Jour - Same - Frans Pollux en Emil Szarkowicz

Frans Pollux speelt al jaren samen met multi-instrumentalist Emil Szarkowicz. Nu staan ze samen een theaterprogramma én hebben ze samen een liedje uitgebracht ; ‘Same’.
Het nummer werd oorspronkelijk geschreven voor een zorgorganisatie, maar is inmiddels uitgebouwd tot een volwaardig liedje. De hele week lang hoor je ‘m als Plat-du-jour in Plat-eweg.

Kijk hier voor meer informatie

Uitzending luisteren

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's