Plat-eweg - 23 dec 2017

Plat-eweg - 23 dec 2017

Plat-eweg met veel Limburgse Kerstmuziek en de volgende onderwerpen:

Keersmès roond de Vriethof – Johnny Blenco

Johnny – Blenco- Vrieselaar maakte 40 jaar geleden de iconische kerst-LP ‘Keersmès roond de Vriethof’. In veel gezinnen in maar ook buiten Maastricht was deze plaat de eerste in de Maastrichter taal.

Natuurlijk bestonden er al veel oude Limburgse kerstliedjes, maar een compleet album met Maastrichtse kerstsongs was nog nooit vertoond.

Blenco schreef nagenoeg alle nummers zelf. Voor ‘Wienie ligk weer ins snie mèt keersmès’ bewerkte hij een Bing Crosby-song.

Via een facebook-bericht riep programmamaker Henk Hover luisteraars op om hun favoriete nummers door te geven.

Die komen vandaag voorbij in Plat-eweg. Van vinyl wel te verstaan.

Je hoort:
  • ‘Keersmes roond de Vriethof’
  • ‘Belkes heij belkes daor’
  • ‘Missjien zit God te jenke’
  • ‘Op de Amier Heij’
  • ‘Keermes door de jaore’
  • ‘Es de snie ligk de straote’

Terugluisteren

Bijna Kerst

In 2014 nam Plat-eweg de Kerstshow ‘Bijna Kerst’ op voor L1 Radio.

Een keur aan Parkstadse artiesten brengt jaarlijks samen een kerstprogramma op de bühne. Onder andere Paul van Loo, Ivo Rosbeek en Lotgenoten, Paul Logister , Raymond Clement en Roger Lataster maken hun opwachting.

De complete show uit 2014 wordt uitgezonden op eerste kerstdag tussen 13:00-15:00 uur.

Zaterdag in Plat-eweg alvast een voorproefje: Samenzang van traditionele Kerstliedjes, Pelgrimsgebed en ‘Ik heb niemand nodig met Kerstmis’.

Terugluisteren

Lèste waord met Dwayne Horbag

In Plat-eweg zaterdag het laatste woord voor Dwayne Horbag.

Vorige week nog de assistent van Henk bij de Live inzamelingsactie voor de Voedselbank vanuit Sittard en deze week vult hij de een-na-laatste column van dit jaar.

Terugluisteren

Uitzending terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag t/m woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.