Plat-eweg - 22 jun 2019

Plat-eweg - 22 jun 2019

Op deze zomerse zaterdag 22 juni heeft Henk Hover weer een gevarieerd menu vol Limburgse muziek voor je samengesteld.

Plat-du-jour : Weej zeen os in ZaerUM - Rob en de bölkes

Het is een traditie : een eigen lied voor het OLS. Vaak gezongen en gemaakt door artiesten uit de plaats van herkomst van het winnende zestal. Toen de schutters uit Sevenum het laatste bolletje afschoten besloot Rowwen Hèze accordeonist en Sevenummer Tren van Enckevort zich aan te melden voor het organisatiecomité. Ook zijn muzikale kwaliteiten kwamen goed van pas, In zijn eigen studio werd het OLS-lied 2019 gemaakt. Je hoort ‘Weej zeen os in ZaerUM’ deze week dagelijks in Plat-eweg als Plat-du-jour


Plat-eweg Platbook: Arno Kierkels

In de vijfde aflevering van de rubriek Plat-eweg Platbook hoor je schrijver Arno Kierkels uit Baoksem. Hij schreef een gedicht naar aanleiding van een bezoek aan het Leveroyse Popfestival ‘Piet Naus Memorial’. In de rubriek staat wekelijks Limburgse proza en poëzie centraal.

|

Afscheidsconcert Neet oét Lottum deel 1

De Venlose band Neet oét Lottum stopte in 2009. Na bijna 15 jaar vond de groep het genoeg geweest. Op 26 juni gaf de band het laatste concert in een dampende Maaspoort in thuishaven Venlo. Dat is dus exact 10 jaar geleden deze week. Plat-eweg registreerde het allerlaatste optreden. Veel bekende en soms wat minder bekende liedjes werden nog éénmaal gespeeld. Ruim 2,5 uur aan denderden de zes heren over het podium. In twee delen herhaalt Henk Hover dit concert nog eens in Plat-eweg. Deel twee hoor je volgende week.

In deel een hoor je : Krank oppe Bank, Golde Vaere, Al Cantara, Late Zomer, Letste Kiér, Goojemorge maedje, Duellos des accordeonos (met Roy Grutters), Kebouter Pimpelpom (met Roy Grutters), Ech waor, Luxaflex, Ik kom nao hoes en 't Raegent in New York.

|

Foto's van Joop Vintcent

1/84

Plat-eweg Platekas: “Het Beste Uit Limburg” kant 1

In 1974 verscheen op het CNR-label de langspeelplaat “Het beste uit Limburg”.
Vier stukken Limburgse Vlaai prijken op de hoesfoto. Daar tusssendoor de namen van de artiesten op het album: De Selvera's, Gustaf Wagner, Will Knipa en Sjef Cremers. De liedjes op de plaat zijn niet -zoals de titel doet vermoeden- voor de hand liggend. Op kant één en in Plat-eweg hoor je vandaag : De Selvera's - Wie Schoan Os Limburg Is, Gustaf Wagner - Veurjoar In Limburg, Will Knipa - De Promenaat, Sjef Cremers - Mien Sjoan Dialek, Will Knipa - Och Kom Es Kieke, De Selvera's - Geaf Mig Ei Mulke en Will Knipa - Ig Woll Zoe Geer.

Het Beste Uit Limburg CNR – 495.012 1974

|

’t Lèste Waord – Harold K

Een indrukwekkend optreden van Wende Snijders en het gegeven dat de maand juni ook nog Pride-maand is combineert columnist Harold K in de columnreeks ’t Lèste Waord.

|
Foto: Anne Smeets
Foto: Anne Smeets

Uitzending luisteren

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's