Plat-eweg - 2 november 2019

Plat-eweg - 2 november 2019

Op deze eerste zaterdag van november zit Plat-eweg weer barstensvol Limburgstalige muziek.

Ziesjoem 33 jaor

De Maastrichtse zingende zeerovers van Ziesjoem varen inmiddels alweer 33 jaar over de zee van de Limburgse muziekwereld. Programmamaker Henk Hover praat met Roger, Jos en Marly aan de hand van sleutelnummers uit hun carrière.
Hits als Lekker menneke, Zjuulke Zeuthout en Plök d’n daag komen voorbij, maar ook de allereerste ‘Mienjaar’ en de allernieuwste song ‘Doeg de Sirtaki’.

|

L1mbo Top 10

In dit eerste volle weekend van de nieuwe maand is het traditioneel ook weer tijd voor een nieuwe L1mbo Top 10. De novembereditie is een mooie mix van nieuwe en oude actuele Limburgse hits. Lex Uiting zit vast in het zadel op de hoogst plaats in de lijst en ook de nummer twee, Skinnie prolongeert deze maand zijn tweede plaats in de lijst. Opvallende nieuwkomer in de lijst is Ylka Kolken die met haar nummer ‘Laot 't mer ins los' in de top van de Limburgse muziek weet te nestelen.

(1) Lex Uiting - Gans veur gaon
2 (2) Skinnie - Doezend verhaole
3 (-) Ylka Kolken - Laot 't mer 'ns los
4 (-) Baltus & Co - Koffie bie Oma
5 (3) Janse Bagge Bend - Paradies
6 (-) Blackbird - Tell your mama
7 (4) Limbo Project - Dit moment
8 (-) Linda Koolen en Harold K - Moodersjoat
9 (5) Pollux - America
10 (-) Tekiela - Ik gaon nao de stad

11 Miss Patty Pam Pam - Gene flikker aan

|

Limburgs Leed in Paradiso

Maandag werd de Amsterdamse poptempel Paradiso gevuld door Limburgers van binnen en buiten de provincie. Het evenement Limburgs Leed zorgde voor een uitverkocht huis. In Plat-eweg hoor je de eerste flarden van het live-concert en interviews met een aantal artiesten. Henk Hover praat backstage met Beppie Kraft, Marleen Rutten, Gino Fey, De Schintaler, Björn en Mieke, Bart Storcken en Sjeng-winnaar Lex Uiting. Met de feestdagen zendt L1 Radio een uitgebreide concertregistratie uit van de avond.

|

't Lèste Waord

In de wekelijkse columnreeks ’t Lèste Waord is het de beurt aan Dwayne Horbag. Deze drukbezette zanger, student, schrijver en producer vond nét nog tijd voor het schrijven en inspreken van een column.

|

Terugluisteren zaterdag 2 november 2019

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's