Plat-eweg blikt terug én Dyanne Sleijpen

Plat-eweg blikt terug én Dyanne Sleijpen

Het is een goede gewoonte, terugblikken aan het eind van het jaar. In Plat-eweg laat Henk Hover nog wat reportages, muziek en gesprekken uit de uitzendingen van het afgelopen jaar horen.

Baroesjko Live in Echt

De Sittardse band Baroesjko gaf op 22 februari een concert in het kader van de evenementenreeks Kultkefee Echt. Afgewisseld door voordrachten van Lizette Colaris speelde het negenkoppige orkest twee uitgebreide sets. In Plat-eweg Extra hoor je het eerste deel van het concert.

Je hoort: Brahmus Mondrianus, Wishlist, Voordracht Lizette: “Vrieheidsbeeld”, Ónger - De goddelijke Komedie, Man op de Brök - Fercifald deil 1,Voordracht Lizette: “Welke Kantj”, Hóndj, Aafgróndj, voordracht Lizette: Zjwaortekrach, Vieze Nötte Wèndj, Snezka, voordracht Lizette; “Tenslotte”en ‘Appendix’ Snezka.

Opname Jo Smeets en René Bergers in Kultkaffee Stoba Echt op 22 februari 2018.

|

Een nieuwe Limburgse muzieksite

Finbar van der Veen bouwde een paar jaar geleden voor L1 de website 'Nachtegaaltje'.
Een site vol informatie en feitjes over Limburgse muziek.

Met de introductie van de nieuwe website van L1 in 2017 bleek de Nachtegaaltje-content niet meer binnen de L1-site te passen.
Zonde van al dat werk. Daarom besloot Venlonaar Van der Veen zelf maar een site in het leven te roepen. De website ging tijdens de uitzending van Plat-eweg de lucht in.

Bezoek Finbars site hier

|

Door Melger en Bein van De Mestreechter Operètte Vereiniging

De Mestreechter Operètte Vereiniging was dit voorjaar bezig met de repetities voor de voorstelling 'Door Melger en Bein'. Dit keer koos het gezelschap niet voor een bewerking van bestaande opera’s of operettes maar voor een eigen stuk. Compositie en tekst zijn van de hand van het duo Nard Reijnders en Cees Rullens.

De mergelgrotten van Sint Pieter vormen het decor voor deze nieuwe productie van de Mestreechter Operètte Vereiniging, het 'professionele amateurgezelschap' zoals Cees zich altijd uitdrukt! Alle rollen worden door eigen leden gespeeld en gezongen en ook de decors zijn door leden bedacht en gemaakt, in samenwerking met leerlingen van Porta Mosana College. Twee buschauffeurs, Azeeza uit Syrië en Sergei uit Rusland, vervoeren elk een gezelschap voor een rondleiding door de grotten.

Beiden dragen hun verleden met zich mee, net als de groep gegoede Maastrichtenaren van de Veurmaolege Oonderneumers Club Mestreech (VOC) en de groep cliënten van zorginstelling Picasso. Door een onverwachte gebeurtenis verandert de sfeer in de grotten en gaat het er hard aan toe. Noodgedwongen moeten beide groepen echter samenwerken en er het beste van maken, wat leidt tot verbroedering. In deze setting komen oude liefdes elkaar weer tegen en natuurlijk bloeit de romantiek weer helemaal op (met gevolgen!).

'Door Melger en Bein’ ging op 13 april 2018 in première.

|

Frank Steijns speelt op hoog niveau

Wereldreiziger, Rieu-violiste maar vooral beiaardier Frank Steijns trad als stadsbeiaardier ooit in de voetsporen van zijn vader. Inmiddels vervult hij deze functie ook in Weert en Heerlen. Als bijlage van het boek “Een Magnifiek Stadhuis” stelde Steijns een CD samen met daarop opnames van ‘zijn’ carillon in het torentje op het monumentale stadhuis van de provinciehoofdstad. Frank Steijns praat gepassioneerd over zijn vak en hij laat een aantal Limburgse stukken horen van deze bijzondere CD.

|

’t Lèste Waord

In de wekelijkse column is deze week Dyanne Sleijpen aan de beurt. Zij heeft geen last van advent-stress, maar veel mensen in haar directe omgeving wel.

|

Terugluisteren 15 december 2018

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's