Plat-eweg - 13 november 2021

Plat-eweg - 13 november 2021

|
|
|

Harry Bordon bij Vocallis

Internationaal Festival Vocallis vroeg programmamaker Henk Hover om Harry Bordon nog eens voor het voetlicht te brengen in zijn honderdste geboortejaar. Dat leidde tot de voorstelling ‘Wie sjoan ós Limburg is’. 

Singer-songwriters Ivo Rosbeek, Linda Zijlmans, Harold K en Linda Koolen, allen ook lid van Troubadours van de Toekomst gingen de uitdaging aan. Zij vertolkten liedjes van Harry Bordon op hun eigen manier, maar gingen ook een stapje verder door muzikaal te associëren op zijn muzikale nalatenschap. 

Tussendoor vertelt Henk Hover het verhaal van Bordon gelardeerd met soundbites. Jo Smeets maakte prachtige opnames die in drie delen worden uitgezonden in Plat-eweg op zaterdag 13, 20 en 27 november.

info: www.festivalvocallis.nl

|

Buuttebeukske

Veldeke Limburg geuf same mit ut LGOG beukskes oet in ein serie euver ut Limburgs dialec: “De Nachtegaalreeks”. D’r is noe auch ein oetgave euver de buut gesjreve door Guus Urlings. Hae is krantejournalist en sjeef jaorelank euver vastelaovend in de gezèt. 

Collega Judith Kuypers ging bie Guus langs om te kalle euver ‘t Buuttebeukske ‘Gekheid, mer neet boete de schraom.’ De carnavalsbuut in Limburg’ is verkriegbaar via de site van Veldeke Limburg ofvia de site van LGOG.

Meer informatie hier

|

’t Volk Beslis

Venlonaar Finbar van der Veen schreef onder de titel ‘’t Volk Beslis’ een vuistdikke encyclopedie over de inmiddels 45-jarige geschiedenis van het LVK. Op de plek waar het ooit allemaal begon; De Hanenhof in Geleen halen Hover en Van der Veen anekdotes op uit de rijke LVK-geschiedenis. 

Wie kent nog de Gouden Giller, wie weet dat ook Thorn ooit het LVK won en hoe zit dat nou met de LVK-deelname van Rowwen Hèze? Gelardeerd met fragmenten van knisperend vinyl krijgt de luisteraar een mooi inkijkje in het boek.

|

Plat-du-jour Linda Zijlmans - Zet dich ens beej mich

Linda schrijft: "Maandag start de Week tegen Kindermishandeling. Een landelijk initiatief met als doel bewustwording rondom dit belangrijke en complexe thema. Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt en daarom is het zo belangrijk dat we erover praten. En toch is dat voor veel mensen ingewikkeld. Met het liedje ‘Zet dich ens beej mich’ wil ik mensen bewustmaken van dat wat ze als éérste kunnen doen als ze zich zorgen maken over een kind. Iedereen kan namelijk het verschil maken door met kinderen in gesprek te gaan, naar ze te luisteren, oprechte interesse te tonen en er echt voor ze te zijn. Want ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel."


‘t Lèste Waord: Dwayne

In de wekelijkse column ’t Lèste waord is het zaterdag weer de beurt aan Dwayne Horbag. Hij laat zijn licht weer schijnen over een actueel onderwerp.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Het Voorprogramma - Liverpool aan de Maas en young professionals

Het Voorprogramma - Liverpool aan de Maas en young professionals

Limbourgeois: Maastricht krijgt eigen versie van beroemde Ramblas

Limbourgeois: Maastricht krijgt eigen versie van beroemde Ramblas

Weg uit de Crisis - Actrice Mayke Roels

Weg uit de Crisis - Actrice Mayke Roels

Muziekfabriek Jack Poels - Blauwe Vear II

Muziekfabriek Jack Poels - Blauwe Vear II

Muziekfabriek XL-Special 2021 - deel 3

Muziekfabriek XL-Special 2021 - deel 3

Limburg Doc: Een leven in beelden, eerbetoon aan Jo Eyck

Limburg Doc: Een leven in beelden, eerbetoon aan Jo Eyck

Logo 1Limburg

Honderden tips over vermiste studente Tanja Groen

Honderden tips over vermiste studente Tanja Groen

Stichting de Gouden Tip heeft zo'n 450 tips binnengekregen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een deel van die tips bevat informatie die interessant genoeg wordt geacht om verder uit te zoeken.

LIVE: Nieuwe coronamaatregelen van kracht

LIVE: Nieuwe coronamaatregelen van kracht

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. De ziekenhuizen zitten zo vol dat het personeel onder grote druk staat. Daarom zijn vanaf zondag nieuwe maatregelen van kracht. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.

Programma's