Plat-eweg - 13 apr 2019

Plat-eweg - 13 apr 2019

Zaterdagmiddag in de extralange Plat-ewegaflevering presenteert Henk Hover je weer een heleboel interessante Limburgse muziekonderwerpen.

​Jack Poels - Nieuw Rowwen Hèze Vinyl

Zaterdag 13 april is het Record Store Day. Op die dag staat muziek op vinyl centraal. Winkels die Lp's, singles en Ep’s verkopen richten de schijnwerpers op ‘ouderwetse’ plaatjes. Die inmiddels aan een ware revival bezig zijn. Ter gelegenheid van die dag verschijnt er zaterdag een single in beperkte oplage met daarop twee liedjes van het nieuwe album ‘Voorwaartsch’ van Rowwen Hèze. Op de A-kant staat de huidige single ‘Leidingwater’, en op de B-kant het liedje ‘Casa Halleluja’. Voor Plat-ewegprogrammamaker Henk Hover reden om Rowwen Hèze frontman Jack Poels op te zoeken. Hij nam zijn favoriete Lp’s mee, ze praten over de aanstaande release van ‘Voorwaartsch’ én als primeur beleeft de song ‘Casa Halleluja’ zijn Limburgse premiere.

|
Foto: Henk Hover
Foto: Henk Hover

​L1mbo Top 10 – April 2019

De L1mbo Top 10 is bezig aan een kleine inhaalrace. Zaterdag hoor je daarom alweer een verse editie in Plat-eweg . Het samenstellerspanel bestaande uit: John Hendrix, Ruud Kleinen, René de Serière, Hubert Schunken, Tom Doesborg, Jeroen Laven, Patrik Postulart, Ton Lexis, Roger Schepers, Huub Beeren heeft weer de zware taak gehad om te kiezen uit alle liedjes die de afgelopen maanden in Limburg verschenen zijn.

L1mbo Top 10 april 2019
1 (3) Frans Pollux met Emil Szarkowicz - Same
2 (-) Dyanne Sleijpen ft. Maud Wilms & Linda Zijlmans - Perron-Gelök
3 (1) Mella - Windhaan
4 (-) Vleddig - Lieëlike Vrouw
5 (-) Christel & Quinn - Geneet van de morge
6 (6) Baroesjko (ft Bart Storcken) - Vandaag
7 (-) Barn & Belle - Dancing Shoes
8 (-) Zjwartbroeed - Sjpek met eier
9 (2) Rowwen Hèze - Leidingwater
10 (8) Baer Traa - Could have been me

nummer 11 Thierry Dirkx - Doog 't Noe

​Plat-du Jour: Batteraof - Iech weet neet wat iech wél

De Maastrichtse Batteraof coverde de hit Als Het Avond Is van Suzan en Freek. Natuurlijk geeft hij daar zijn eigen humoristische draai aan in de song “Iech Weet Neet Wat Iech Wél”. Het liedje is niet officieel uitgekomen, maar wél heel erg leuk om te draaien op de radio. Batteraof zelf is te zien en te horen in zijn eigen clip:

​’t Lèste Waord – Harold K

Aan het eind van Plat-eweg houdt Henk Hover op zaterdagmiddag altijd een plekje vrij voor de column ’t Lèste waord. Vijf columnisten geven daar beurtelings invulling aan. Songwriter Harold K vult het team sinds deze week aan en beleeft zaterdag zijn vuurdoop. Hij stelt zich zelf even aan je voor:

Hij woont in het weidse rivierenlandschap van de Betuwe, maar groeide op in het smalste stukje Nederland. Harold Konickx is een troubadour in de eigenlijke zin van het woord: een rusteloze zoeker. Hongerig naar ideeën, impressies en sensaties, maar vooral naar verhalen. Wat hij schrijft, schrijft hij vanuit ‘een grote liefde voor het kleine leven’. Onder de naam Harold K maakte hij twee succesvolle Limburgstalige albums en won hij in 2018 de Jo Erens Priès; hij ziet het als een aanmoediging om verder te schrijven in zijn Susterense dialect. Columns zijn voor hem een nieuwe vorm. Harold zal zich er met zijn gebruikelijke enthousiasme in storten.

Zijn eerste column gaat over zijn Amsterdamse buurman.

|
Foto: Anne Smeets
Foto: Anne Smeets

Henk vertelt je zelf de inhoud!

Terugluisteren zaterdag 13 april 2019

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Tour de L1mbourg: c'est parti!

Tour de L1mbourg: c'est parti!

L1mburg Centraal - 23 juni 2021

L1mburg Centraal - 23 juni 2021

L1mburg Centraal: GGD houdt rekening met coronagolf in het najaar

L1mburg Centraal: GGD houdt rekening met coronagolf in het najaar

L1mburg Centraal: Mike Teunissen weer present in de Tour

L1mburg Centraal: Mike Teunissen weer present in de Tour

L1mburg Centraal: wat gebeurt er met verdwenen voetbalvelden?

L1mburg Centraal: wat gebeurt er met verdwenen voetbalvelden?

L1mburg Centraal: hoe wordt de Maas weer schoon? Geef haar rechten!

L1mburg Centraal: hoe wordt de Maas weer schoon? Geef haar rechten!

Logo 1Limburg

Programma's