Plat-eweg - 11 mei 2019

Plat-eweg - 11 mei 2019

De zaterdagse aflevering van Plat-eweg zit weer boordevol Limburgstalige muziek en verhalen. Henk Hover neemt je weer mee op ontdekkingstocht door het Limburgse muziekland.

Luister vanaf 13:00 uur mee naar de volgende onderwerpen:

​Ondiep stopt, Huub gaat door

De Wanssumse band Ondiep vindt het na 27 jaar welletjes. Ooit begonnen als Diep Sjit speelden ze door heel Limburg en namen ze CD’s en videoclipjes op. Nu is het genoeg geweest en heeft de band besloten er een punt achter te zetten. Frontman en liedjesschrijver Huub Janssen gaat solo verder. Henk zocht hem op op zijn werk voor een wandeling en een gesprek ergens in de bossen van het Leudal.

|

Plat-eweg Platekas : Sjef Diederen ging vreemd

Over de doden niets dan goeds, dat geldt ook voor de Hoensbroekse troubadour Sjef Diederen. Hij liet ons een schat aan prachtige liedjes na. Henk duikt in de rubriek de Plat-eweg Platekas in een onbekend verleden van Sjef; zijn Nederlandstalige repertoire. Dat klinkt ons nu vreemd in de oren , maar aan het begin van zijn carrière was Diederen nog zoekende naar een podium ook buiten Limburg. Je hoort: Het Piratenlied, Mamma’s Hobby en Bij het Laaiend kampvuur

|

Archiefconcert Diep Sjit

Het stoppen van Ondiep was de reden om op zoek te gaan naar een live-concertje van de band. Tijdens de Nach van de Limburgse bands 2001 heette de band nog Diep Sjit. Je hoort de opnames in Plat-eweg. De band speelt: ’t Dörpke, Zeven dagen lang, Mit ow allieën en Naor huus.

|

Plat-du-jour: Paul Weelen – Iech kan ’t nit jeleuve

De maker van de Plat-du-jour van deze week is Kerkradenaar Paul Weelen. Zijn nieuwste liedje heet ‘Iech kan ’t nit jeleuve’ en is deze week elke dag te horen in Plat-eweg!

|

’t Lèste Waord: Rob Mennen vervangt Dyanne Sleijpen

In de wekelijks column ’t Lèste waord laat Dyanne Sleijpen zich vervangen door haar vaste begeleider op piano Rob Mennen. Mennen breekt een lans voor het theater- en podiumbezoek. Live ervaar je podiumkunsten toch op een veel intensere manier als thuis voor de buis.

|
Foto: Luc Lodder
Foto: Luc Lodder

Terugluisteren zaterdag 11 mei 2019

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's