Plat-eweg: 22 welskes en Lizette Colaris

Plat-eweg: 22 welskes en Lizette Colaris

Plat-eweg Vastelaoveswelskes Top 22
Wat een ludieke oproep moest zijn voor de invulling van de zaterdag voor De11devande11de ontaardde in een ware walsjes-stortvloed. “In eerste instantie was het de bedoeling om een Top 11 te selecteren uit alle reacties, maar halverwege de week werd al duidelijk dat dat lang niet genoeg zou zijn. Toen hebben we er maar een Top 22 van gemaakt.” zo vertelt L1 programmamaker Henk Hover.

Jeroen Laven, bracht het zaken aan het rollen, toen hij zich op social media afvroeg waar de echte vastelaoveswelskes toch gebleven zijn.

En zo komt het dat Plat-eweg zaterdag grotendeels in het teken staat van de vastelaoveswals. “Walsjes zijn een prima opmaat naar het vastelaovesgedruis. Toen ik er afgelopen week mee bezig was merkte ik dat de zin in Vastelaovend alsmaar groter begion te worden. De zoals de lijst voluit heet, afgekort tot PWVWTT zou zomaar eens een nieuwe traditie kunnen worden.” aldus Hover.

“Na een grondige evaluatie zullen we kijken of er nog voor vastelaovend 2019 een vervolg gaat komen."

Beluister en bekijk de Plat-eweg Vastelaoveswelskes Top 22 van 2018

't Lèste waord
Natuurlijk is er in Plat-eweg ook plaats voor de wekelijkse column, deze week verzorgd door Lizette Colaris. Zij maakt zich druk over het feit dat in Sittard-Geleen , maar ook in andere Limburgse plaatsen de muziekscholen onder druk staan.

|

Terugluisteren zaterdag 10 november 2018

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's