Plat-eweg - 10 juli 2021

Plat-eweg - 10 juli 2021

Een volle reguliere Plat-eweg zo voor het zomerreces. Henk Hover houdt je weer drie uur lang bezig met het moois wat muzikaal Limburg te bieden heeft.

|

Fiorenza live in concert

Zangeres Fiorenza heeft grootse plannen. In September komt het er dan eindelijk van ; een live-concert mét live-band. Onder de noemer ‘Vogelvrie’ werkt ze aan een avondvullende show in het Gulperhoes in Gulpen op 18 september. Samen met Soraya van dansschool ‘The Movement’ is ze druk bezig met het instuderen van alle danspassen. Ook de titelsong ‘Vogelvrie’gaat vandaag in première in Plat-eweg. Henk Hover zocht de dansers op in Roermond.

Info en tickets

|

Nieuwe CD Rowwen Hèze

De Americaanse band Rowwen Hèze bracht vrijdag een nieuw album uit. De plaat heet ‘Onderaan Beginne’. Accordeonist Tren van Enckevort en zanger Jack Poels nemen uitgebreid de tijd om door de CD heen te bladeren. Daarbij ligt de focus vooral op de liedjes die tot nu toe nog niet op single verschenen.

|

Ingekomen stukken

Ook deze week zat het postvak van Plat-eweg weer helemaal vol met nieuw liedjes.

In Plat-eweg hoor je ondermeer. Bjorn zonder B met ‘De Zomer’, Mirthe van Dijk met ‘Laot de waereld maar dreije!’, Chieff Bellstar met ‘Mien hootze boed’ en Nick Gilissen en ‘Iech daon gewoen mien eige Dingk!’.


Maurice Hermans in ’t Mestreechs

De primeur was voor het L1 TV-programma Op Verzeuk Op Bezeuk. Maurice Hermans , de zoon van Toon, die een liedje zingt in de Mestreechter taol. Hermans, geboren in Maastricht nam de liefdesverklaring aan zijn stad onder de titel ‘Mestreech I Love You’ op in de Marlstonestudio. In Plat-eweg vertelt hij er alles over.

|

Op verzeuk op bezeuk: Stephanie Struijk

De Roggelse Stephanie Struijk is niet alleen een begenadigd liedjesschrijver en vocalist maar speelt ook nog eens een keer geweldig mooi gitaar. Rob Mennen ontvangt haar in zijn tuin in het tv-programma Op Verzeuk Op Bezeuk. In Plat-eweg hoor je vast één van de liedjes uit dat programma.

|

Lèste waord door Dwayne

Deze week werd overschaduwd door de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. In de columnreeks ’t Lèste Waord laat Plat-ewegcolumnist Dwayne Horbag daar zijn licht over schijnen.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1mburg Centraal: grote brand Valkenburg sloopt twee panden

L1mburg Centraal: grote brand Valkenburg sloopt twee panden

Volgende week wisselvallig en niet warmer dan normaal

Volgende week wisselvallig en niet warmer dan normaal

Postbus 31 - 1 augustus 2021

Postbus 31 - 1 augustus 2021

Week van de Limburgse Popmuziek 2021 - Rewind

Week van de Limburgse Popmuziek 2021 - Rewind

L1mburg Centraal - 31 juli 2021

L1mburg Centraal - 31 juli 2021

L1mburg Centraal: de roerige start van Camille Oostwegel

L1mburg Centraal: de roerige start van Camille Oostwegel

Logo 1Limburg

Brand Valkenburg: Twee panden gesloopt

Brand Valkenburg: Twee panden gesloopt

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee leegstaande panden aan de Plenkertstraat in Valkenburg volledig verwoest. Alleen de gevels staan nog overeind. Vanwege instortingsgevaar worden beide gebouwen zondag gesloopt.

Programma's