Plat-eweg - 1 mei 2021

Plat-eweg - 1 mei 2021

In het eerste volle weekend van mei zit Plat-eweg weer boordevol (gesprekken over) Limburgse muziek. Henk Hover neemt je drie uur lang mee op ontdekkingstocht door de Limburgse muziek.

|
|
|

Mella

Mella Klaessen (zonder s) uit Neer is zangeres, songwriter, actrice en docent. Ze won het Sjun Lidjer Konkoer in 2017 in Kerkrade en ze bracht sporadisch al wat liedjes uit. 

Maar nu is er een échte fysieke CD van haar. Ze komt langs in Plat-eweg om er alles over te vertellen.


Op Verzeuk Op Bezeuk

Na een succesvol eerste seizoen start komend weekend een vervolgseizoen van 'Op Verzeuk Op Bezeuk'. Pianist Rob Mennen ontvangt hierin verrassende muzikale gasten in zijn tuin in het Limburgse Heuvelland. 

De ontmoetingen en het samen musiceren leiden tot verrassende gesprekken. In de eerste aflevering is Stef Classens te gast, singer-songwriter uit Veulen.

Alles over Op Verzeuk Op Bezeuk


L1mbo Top 10

De samenstellers van de L1mbo Top 10 hebben hun zware taak weer vervuld en een keuze gemaakt uit de vele liedjes die de afgelopen tijd in Limburg zijn uitgekomen. Daarvan maakte de Plat-eweg-redactie ook deze maand weer een L1mbo Top 10.

Dit is de nieuwe L1mbo Top 10


Plat-du-jour: Roger Villevoye

De Maastrichtse charmezanger Roger Villevoye bracht een nieuwe single uit, ‘Iech vin diech Sjiek’. Het liedje is deze week dagelijks te horen in Plat-eweg.


Minsekinder Live

De Venlose band Minsekinder was te gast in de Muzikfabriek. De heren maakten er een feestje van in de Maastrichtse Muziekgieterij. De audioregistratie van het concert door Rob Driessen is deze week te horen in Plat-eweg.

Minsekinder in de Muziekfabriek


't Lèste Waord

Dwayne Horbags slotcolumn aan het eind van Plat-eweg gaat helemaal nergens over. Of moeten we net wat beter tussen de regels door luisteren?


Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Is het hooikoortsseizoen heftiger dan ooit?

Is het hooikoortsseizoen heftiger dan ooit?

Kelly Stessen heeft zes tips die je meer energie geven

Kelly Stessen heeft zes tips die je meer energie geven

L1 Concert: WMC mars- en showwedstrijden

L1 Concert: WMC mars- en showwedstrijden

Bouwen Aan Het Paradijs - aflevering 6

Bouwen Aan Het Paradijs - aflevering 6

De Limburgse Taal #13: de finale

De Limburgse Taal #13: de finale

Óngerwaeg: der Lothar wohnt in Kessel

Óngerwaeg: der Lothar wohnt in Kessel

Logo 1Limburg

Programma's