Plastic confetti-verbod Gennep: “Hypocriet” en “voor de buhne”

Plastic confetti-verbod Gennep: “Hypocriet” en “voor de buhne”

Inwoners van Gennep vinden het plastic confettiverbod van de gemeente helemaal niet ver genoeg gaan.


“Deze maatregel maakt zo weinig uit als je kijkt naar de hele plasticberg” zegt een van de inwoners. “Het is een maatregel voor de buhne. Deze maatregel is veel te beperkt.”

De gemeente maakte gisteren bekend het plastic confettiverbod dat geldt tijdens de optocht en evenementen beter te gaan handhaven. Volgens de gemeente is de confetti lastig om te ruimen en komt het daardoor in de natuur terecht. Boa's controleren tijdens de carnavalsoptocht de wagens. Verenigingen die zich niet aan de afspraken houden kunnen een boete verwachten.

Het blijft niet alleen bij de optocht. Ook evenementen die bij de gemeente aankloppen voor een vergunning moeten zich aan de nieuwe regels houden. “Confetti is voor ons niet de favoriete carnavalsversiering. In juli vinden we het nog overal terug.” Vertelt Twan van zalencentrum PicaMare. Tijdens de carnaval vinden hier de grote feesten plaats. Volgens hem is de maatregel van de gemeente dan ook een goed plan. Maar wel een beetje hypocriet. “We moeten met de carnaval verplicht plastic glazen gebruiken en dat gaat nog veel harder.

Volgens wethouder Peperzak (CDA) is de confetti pas een eerste stap. “Dit is een stukje bewustwording naar de maatschappij toe. De volgende stap, zoals plastic bekers bekijken we als het zover is.”

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?