Pierre Rieu blikt vooruit op de Vrijthof-concerten van André

Pierre Rieu blikt vooruit op de Vrijthof-concerten van André

Vanavond beginnen de Vrijthof-concerten van André Rieu.

De concerten worden dit jaar voor de veertiende keer op het Vrijthof gehouden. De initiatiefnemer van de concerten was destijds Gerd Leers, toen burgemeester in Maastricht.

Hij kwam na afloop van dat concert naar André toe en zei, 'allemaal leuk en aardig maar volgend jaar staan we op de Vrijthof Pierre Rieu over Gerd Leers

Hij zat inde zaal bij een concert van Rieu in Kerkrade. "Hij kwam na afloop van dat concert naar André toe en zei, 'allemaal leuk en aardig maar volgend jaar staan we op de Vrijthof’."

Dat bleek een schot in de roos. 's Avonds op het L1 nieuws zag hij dat mensen in de rij stonden voor het Theater aan het Vrijthof. Pierre: "Want ze waren zo trots op hun Maastrichtenaar. Dat gaf ons tranen in de ogen"

Hij was heel verbaasd dat de gevels hier echt zijn. Hij dacht dat er aan de achterkant kartonnen dingen stond. Hij was gewend aan LA, Hollywood, waar alles nep is Pierre Rieu over David Hasselhoff

Inmiddels is het uitgegroeid door een internationaal vermaard evenement. Zo’n 150.000 mensen uit de hele wereld wonen dit jaar de concerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest bij. Alleen het concert van woensdag is nog niet uitverkocht, aldus Pierre.

|

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Programma's