Petitie voor deelname grootste partij aan coalitie Landgraaf

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
In Landgraaf is een online-petitie gestart tegen het buiten de coalitie laten van de veruit grootste partij in Landgraaf, GBBL.
Volgens de petitie is sprake van kiezersbedrog omdat de lokale partij bijna 40% van de stemmen behaalde, goed voor 11 van de 25 zetels. Ze was daarmee verreweg de grootste. 'Het moet daarom niet zomaar kunnen dat GBBL wordt gepasseerd,' aldus de initiatiefnemer. Hij is bang dat in de toekomst nog minder mensen naar de stembus gaan als hun stem toch niet wordt gehoord.

Landelijke partijen

Zaterdag werd bekend dat de vijf landelijke partijen PvdA, SP, CDA, GroenLinks en VVD een coalitie willen vormen. Samen hebben ze een minimale meerderheid van 13 zetels. Mogelijk doet ook nog de eenmansfractie van ouderenpartij OPA mee.

Achterban

GBBL laat in een reactie weten dat voorbij wordt gegaan aan de grote achterban van de partij. Ook spreekt zij van een versnipperde coalitie met linkse en rechtse partijen. De partij vraagt zich af of de Landgraafse burgers daar baat bij hebben, zeker gelet op de bezuinigingen die eraan komen.