Peter Caelen is de Klassieke Gast op L1 Radio

Peter Caelen is de Klassieke Gast op L1 Radio

Zondag 22 april om 18:00 uur op L1 Radio.

De klassieke gast van zondag 22 april is pianist Peter Caelen.

Pianist Peter Caelen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij Frans van Beveren, Joop Celis en Willem Brons. Hij vervolgde zijn studie bij Peter Feuchtwanger in Londen en Thomas Duis in Saarbrücken. Daarnaast volgde hij masterclasses bij verschillende musici als Peter Donohoe, Lazar Berman, Eugen Indjic, Piotr Paleczny en Jan Michiels.

Peter Caelen trad in heel Europa op, o.a. in Amsterdam (Concertgebouw), Rotterdam (De Doelen), Londen, Oxford (Holywell Music Room), Brussel (Grote Zaal Koninklijk Conservatorium, Concerts de Midi), Saarbrücken (Saarbrücker Kammerkonzerte), Koblenz (Rhein Mosel Halle), Rome en Espoo (Sellosali).

Daarnaast was hij te gast op festivals als het Mozart Festival, de Klevischer Klaviersommer, de Mendelssohn-Tage, het Feuchtwanger Klavierfestival en het Kamarihelmi Festival.

Als solist trad hij op met verschillende orkesten en als kamermusicus werkte hij met tal van musici, waaronder Simone Lamsma, Esther Yoo, Lisanne Soeterbroek, Olsi Leka, Hans van Kerckhoven, de Atrium en Carducci Strijkkwartetten, leden van het Concertgebouworkest en het Symphonieorchester des Bayrischen Rundfunks .

In 1994 won Peter Caelen de eerste prijs van het Prinses Christina Concours in Den Bosch. In 2001 was hij finalist van het Internationale Johannes Brahms Wettbewerb in Pörtschach (Oostenrijk) en in 2006 werd hij onderscheiden met een diploma tijdens de World Music Competition Ibla Grand Prize in Italië.

Peter Caelen gaf masterclasses in Engeland, Finland en België. Ook is hij jurylid bij concoursen in binnen- en buitenland (o.a. Belfius Classics).

Sinds 2006 is Peter Caelen artistiek leider van de Excellent Concerten (voorheen Virenze Concerten) in het Ursulinenconvent in Eijsden. Sinds 2014 is hij eveneens artistiek leider van Stichting Muziek Klassiek Gulpen.

|

Klassiek Concert

Peter Caelen is organisator en deelnemer van de Excellent Concerten. Een opname van die concerten is deze week te horen in het Klassieke Concert op L1 Radio:

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's