Pauliena Rooijakkers eerste Limburgse wielrenster op WK

Pauliena Rooijakkers eerste Limburgse wielrenster op WK

Pauliena Rooijakkers hoopt op een top 8-klassering in de WK-ploegentijdrit. De wielrenster uit Venray is de eerste Limburgse die in actie komt op het WK.

De wedstrijd is zondagochtend vanaf 10.30 uur live te zien bij L1.

Met haar ploeg Dolmans-Boels verkende Rooijakkers al vroeg in het seizoen het parcours. "Het gaat op en af, met veel draaien en keren, dat is prima voor ons", aldus Rooijakkers. Het 19-jarige wielertalent reed vorig jaar nog als junior op het WK in Kopenhagen, waar haar tijdritfiets werd afgekeurd. Eerder deze maand kwam ze in het Zeeuwse Goes in actie op het Europees kampioenschap voor beloften.

De progressie van Rooijakkers is opmerkelijk. Pas sinds 2010 koos ze definitief voor het wielrennen, nadat ze eerder actief sportte als hardloopster en ijshockeyster. Doordat ze vanuit Venray naar Canada emigreerde, groeide ze op met een ijshockeystick. Voormalig bondscoach Egon van Kessel herkende het talent van Rooijakkers tijdens een districtswedstrijd in Eindhoven.

"Bij het EK tijdrijden voor junioren kom jij op het podium, zei Van Kessel tegen mij", zo herinnert Rooijkakkers zich. "En dat lukte, hoewel ik nog nooit meegedaan had aan het tijdrijden". Rooijakkers woont ondertussen in Asten-Heusden, maar haar Limburgse wortels geven haar een speciaal gevoel bij dit WK. "Dit is toch de provincie waar ik geboren ben, hier wil ik het ook laten zien", aldus Pauliena.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's