Paul Nagelmaeker van Venlose trio Neutjesrang overleden

Paul Nagelmaeker van Venlose trio Neutjesrang overleden

Zanger, liedjesmaker en acteur Paul Nagelmaeker uit Velden van het Venlose kleinkunsttrio Neutjesrang is plotseling overleden. Zijn familie heeft dat laten weten.

Nagelmaeker overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Het Venlose trio Neutjesrang (Rene Oostdam, Fred van den Bogaard en Paul Nagelmaeker) was bezig met een afscheidstoernee. De groep heeft 33 jaar theateroptredens en variétéprogramma’s gemaakt. Ook waren de drie vaak te zien op podia van diverse vastelaovesverengingen. In mei had Neutjesrang het definitieve afscheid gepland met vier shows in de Maaspoort Venlo. Drie van de vier voorstellingen zijn al uitverkocht.

Neutjesrang bracht als één van de weinige groepen in Limburg nog ouderwets variététheater. De groep maakte enkele cd’s, onder meer ‘Eine waeg’ (2001) en 'Okido' (2011). Veel liedjes zijn gemaakt door Nagelmaeker. Het lied 'Eige waeg' van de gelijknamige cd zong Neutjesrang samen met de Roermondse zanger Ge Reinders. Nagelmaeker schreef ook dit nummer net als enkele prijswinnende vastelaovesliedjes voor de liedjesavond van Jocus in Venlo. Paul Nagelmaeker werd 64 jaar.

Logo 1Limburg