Parcours

Parcours

8 augustus Proloog Amersfoort
De proloog over een afstand van 5,7 km vindt plaats in Vathorst, een nieuwe wijk van Amersfoort. De start en aankomst liggen vlak bij elkaar in het centrum van de wijk. Het vlakke parcours met een aantal bochten eindigt ter hoogte van het station.

9 augustus 1e etappe Oosterhout – Sint Willebrord
West-Brabant vormt het decor van deze vlakke etappe. De renners starten rond het middaguur op de Oosterhoutse markt en rijden een ronde door de stad van ongeveer vier kilometer. Even buiten de stadsgrenzen is de officiële start van de etappe. Na een lus van 90 km en een tweede lus van 75 km door West-Brabant volgt nog een lokale omloop rond Sint Willebrord om na 192 km aan te komen in de Dorpsstraat.

10 augustus 2e etappe Aalter - Ardooie
De tweede etappe in lijn van de Eneco Tour 2011 begint in Aalter, onder meer startplaats in de Eneco Tour in 2009. Na een lokale ronde en de eerste bonisprint in Aalter gaat de rit richting West-Vlaanderen voor de finale van deze etappe. Na de eerste passage van de finish in Ardooie wordt één plaatselijke ronde van 18 km afgelegd. De aankomstlijn ligt opnieuw in de Stationsstraat, waar eerder Tom Boonen (2008), Tyler Farrar (2009) en Andre Greipel (2010) de ritwinst behaalden.
tourmap2.jpg
11 augustus 3e etappe Heers – Andenne
Heers, finishplaats in de Eneco Tour 2010, vormt dit jaar de start van de eerste koninginnenrit. Na een lokale ronde met een eerste bonisprint, vertrekt het peloton richting het zuiden. De muur van Amay en de Muur van Hoei zorgen ongetwijfeld voor een eerste schifting. De gemeente Andenne, gelegen in het hartje van de Ardennen is gastheer voor de finish. Door deze ideale ligging wordt een attractief parkoers uitgetekend, waarbij een drietal hellingen, die tweemaal worden beklommen, in de laatste 25 km liggen. Deze rit zal de ambities van de klassementrijders duidelijk maken.

12 augustus 4e etappe Individuele tijdrit in Roermond
Het historische centrum van Roermond vormt het decor voor de start van de individuele tijdrit. De start is op het Stadsplein tegenover het Stadhuis. Na een technisch eerste gedeelte kunnen de tijdritspecialisten zich uitleven op een parcours met een minimum aan bochten. De aankomst ligt tegenover het station, waardoor veel ruimte wordt geboden aan renners en publiek.

13 augustus 5e etappe Genk – Genk
De start van de overgangsetappe van de Eneco Tour ligt op het gezellige stadsplein van Genk, dat ondertussen reeds voor de derde opeenvolgende keer het decor is van de start van een rit. Via o.a. Tongeren rijdt het peloton richting Luik, via diverse hellingen (onder meer de Halembeye). De terugweg richting Genk leidt via de heuvelachtige Maasvallei, met een laatste helling op 25 km van de aankomst.

14 augustus 6e etappe Sittard - Sittard
De start van deze Limburgse Koninginnerit vindt plaats in het centrum van Sittard, dat tijdens het WK Limburg 2012 het decor vormt voor de start van de ploegentijdrit. Het peloton komt na de start snel in de heuvelzone van Zuid-Limburg. In deze meer dan 200 km lange rit zitten bekende beklimmingen als de Adsteeg, tweemaal de Cauberg, de Loorberg, Camerig, de Eyserbosweg, de Hulsberg, de Fromberg, de Gulperberg en niet te vergeten de Doodeman, de evenknie van de Keutenberg. Onderweg rijden de renners het complete WK finaleparcours over de Cauberg en de Bemelerberg. In de finaleomloop nabij Sittard zijn de Schatsberg bij Oirsbeek, de klim op Instituut St. Pergamijn en de Bergstraße in het Duitse Hillensberg opgenomen. De finish van de Eneco Tour ligt op de Engelenkampstraat bij het stadhuis van de gemeente Sittard-Geleen.

Logo 1Limburg

Opstart naftakraker duurt nog hele week

Opstart naftakraker duurt nog hele week

Het is een spannende week voor Sabic op bedrijventerrein Chemelot in Geleen. Na een grondige renovatie die ruim zes weken heeft geduurd, wordt naftakraker 4 sinds dinsdag weer opgestart.

Programma's