Parade Mundial Elsloo met 21 groepen in de optocht

Parade Mundial Elsloo met 21 groepen in de optocht

In Elsloo nemen zaterdagavond 21 groepen deel aan de culturele Parade Mundial. De stoet vertrekt om 18:15uur.

Parade Mundial op zaterdag 13 juli in de oude dorpskern van Elsloo is wellicht beter bekend als Carnaval Mundial, Het zomers spektakel wordt dit jaar onder de nieuwe naam voor de negende keer georganiseerd . Het idee om Carnaval Mundial in het leven te roepen is geboren tijdens een bestuursvergadering van Carnavalsvereniging de Sajelaire Elsloo.

PERSBERICHT

Parade Mundial, Wereldfeest aan de Maas

Op zaterdag 13 juli vindt in de oude dorpskern van Elsloo weer Parade Mundial, eerder bekend als Carnaval Mundial, plaats. Een zomers spektakel dat dit jaar onder de nieuwe naam voor de negende keer wordt georganiseerd in het karakteristieke Maasdorp. Het zomerse evenement start traditiegetrouw met een wereldmarkt en een culturele parade waarbij een keur aan verschillende dans- en muziekgroepen van over de hele wereld de revue passeren.

Straattheatergezelschappen, folkloristische groepen, sambabands en showkorpsen laten je kennis maken met hun feestelijke klanken en tradities. Een kleurrijke stoet met als hoogtepunt de stralende zomerkoningin Lois Notten en haar hofdames. Aansluitend geniet je onder het genot van een tropische cocktail of verfrissend biertje van optredens van verschillende artiesten op één van de vele buitenplaza’s in de authentieke dorpskern. Raadpleeg de website voor meer informatie en de volledige programmering.

Waarom de Parade Mundial Wereldfeest aan de Maas?

  • culturele parade.
  • diverse optredens van straattheatergezelschappen, folkloristische groepen, sambabands en showkorpsen.
  • super gezellige ambiance.

Historie

Het idee om Carnaval Mundial in het leven te roepen is geboren tijdens een bestuursvergadering van Carnavalsvereniging de Sajelaire, Elsloo. Deze vereniging werd in november 1952 opgericht. In het seizoen 2002-2003 bestond de vereniging 50 jaar. Omdat 50 geen carnavalesk getal is werd besloten om na het seizoen een zomerfestijn te organiseren. Geen gewone zomercarnaval.

Maar Elsloo en omgeving laten zien hoe in de hele wereld (carnavals)feesten gevierd worden. Carnaval Mundial was geboren. De organisatie heeft telkens een groots en kleurrijk festijn vorm gegeven, waaraan dans- en muziekgroepen uit diverse werelddelen (maar ook uit de eigen regio) deelnamen.

Parcours

Het parcours is gesitueerd in de oude dorpskern in Elsloo: Raadhuisstraat, Dorpstraat, Op de Berg, Julianastraat en Schoolstraat.

Programma

15:30 uur: Parade Mundial bij de Elsloose verzorgingshuizen

Drie deelnemende groepen aan de Parade Mundial treden op voor de bewoners van de verzorgingshuizen Aelser Hof, La Famille en de aanleunwoningen.

16:30 uur: Wereldmarkt

Op het plein bij de oude kerk wordt de wereldmarkt geopend.

18:00 uur: Opening

Het evenement zal worden geopend door de burgemeester van Stein, mevr. Leurs-Mordang.

18:15 uur: Start Optocht

Na de opening door de burgemeester zal het startschot worden gegeven voor de optocht. Kijk langs de route naar 21 groepen die deelnemen aan Parade Mundial!

19:15 uur: Optredens op de plaza’s

Deelnemers aan de parade, DJ’s en orkesten verzorgen entertainment op de diverse plaza’s verspreid over het parcours.

1:00 uur.

DJ’s en orkesten die in de open lucht spelen stoppen met muziek.

1:15 uur: Afterparty

Start Afterparty in Discotheek Mondial.

Logo 1Limburg