Overval Deurne: identiteit tweede overvaller nog onbekend

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het is nog steeds niet bekend wie de tweede gedode overvaller van de juwelierszaak in Deurne is.
Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.
In de winkel gaat ook zondag het onderzoek nog door. De woordvoerder van justitie zegt dat alles minutieus moet worden bekeken. "Er is een uitgebreid sporenbeeld. Veel is nog onduidelijk.'' Het is nog onbekend wanneer het onderzoek klaar is.

Eindhoven

Eén van de gedode overvallers is een 20-jarige Marokkaans-Nederlandse man uit Eindhoven. Hij was eerder veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf.
Zaterdagavond werd in Eindhoven door zo'n dertig mensen geprotesteerd tegen de juweliersvrouw. Volgens de actievoerders wordt de vrouw onterecht gezien als held. De actievoerders hadden enkele spandoeken bij zich. Er werd meerdere malen 'moordenaar' gescandeerd.

Doodgeschoten

Bij de overval op de juwelier werden vrijdagavond de twee overvallers doodgeschoten. Volgens diverse geruchten zou de vrouw van de juwelier dit hebben gedaan, maar volgens de politie staat nog niet vast wie precies heeft geschoten.
Justitie zei zaterdag tijdens een persconferentie dat het koppel waarschijnlijk uit zelfverdediging handelde. "Dat betekent dat een rechter het beroep op noodweer hoogstwaarschijnlijk zal honoreren. Ze zullen dus waarschijnlijk geen straf krijgen,'' zei hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen.