'Overleg hoofdbestuur VVD met Van Rey volstrekt logisch'

De Roermondse VVD-voorzitter Cillekens vindt 't volstrekt logisch dat 2 leden van het VVD-hoofdbestuur met ex-wethouder Van Rey om de tafel hebben gezeten.
Ze spraken in december over het strafrechtelijk onderzoek tegen Van Rey. Ook Cillekens zelf, raadslid Jan Püper en een oud-medewerker van de fiscale opsporingsdienst FIOD waren daarbij. Volgens Cillekens zou iedere zichzelf respecterende partij in zo'n situatie intern onderzoek doen.
Een verslag van de bijeenkomst, dat Cillekens vertrouwelijk rondstuurde naar het Roermondse VVD-bestuur, lekte uit naar de Limburgse kranten.
Volgens Cillekens is, na inzage in de stukken die Van Rey tijdens het gesprek bij zich had, geconcludeerd dat er niets onoirbaars aan de hand is. 'Vandaar dat wij volledig achter Van Rey zijn blijven staan', aldus de Roermondse VVD-voorzitter.
Ook het hoofdbestuur gelooft in de onschuld van Van Rey. Desondanks vindt het hoofdbestuur dat de oud-wethouder niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen moet staan, zolang het strafrechterlijk onderzoek naar ambtelijke corruptie loopt. 'Daarover verschillen we van mening', zegt Cillekens.
Zaterdag komt de kwestie aan de orde tijdens het landelijk VVD-congres.