Ouders Eline Melters willen heropening onderzoek

Ouders Eline Melters willen heropening onderzoek

De nabestaanden van Eline Melters hebben bij justitie opnieuw een verzoek ingediend om het onderzoek te heropenen naar de dood van Eline.

De 23-jarige vrouw uit Urmond kwam in december 2009 om het leven door messteken in haar hart. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat ze zelfmoord pleegde, maar de familie heeft daar ernstige twijfels over. De nabestaanden willen dat justitie beter kijkt naar de relatie van Eline met haar vriend Mart, en naar het onderzoek door het NFI naar het stoffelijk overschot van Eline.

Weggerend na steekpartij
Vast staat dat de dodelijk steek of steken op 8 december 2009 werden toegebracht in een huis aan de Kloosterstraat in Urmond. Daarna rende Eline het huis uit. Bij de kerk, een paar honderd meter verderop, overleed ze aan haar verwondingen. Haar vriend werd gearresteerd. Bij de politie verklaarde hij dat Eline zichzelf had gestoken, waarna hij werd vrijgelaten.

Artikel 12
De familie twijfelt daar aan, en heeft bij het OM een verzoek van 13 kantjes ingediend om de zaak te heropenen. Doet justitie dat niet, dan willen de nabestaanden de rechter inschakelen die justitie kan dwingen tot een onderzoek.

In 2010 vroeg de familie ook al aan het OM om de zaak alsnog te onderzoeken.

Foto: Rob van Hommelen

Logo 1Limburg

Programma's