Oud-senator Van den Berg kritisch op OM over Van Rey

Oud-senator Van den Berg kritisch op OM over Van Rey

Het is ontoelaatbaar dat Jos van Rey nog steeds niet weet waar hij precies van verdacht wordt, dat vindt oud-senator Joop van den Berg.

Oud-PvdA Eerste Kamerlid en oud-hoogleraar Joop van den Berg heeft daarom zware kritiek op het Openbaar Ministerie. Aanleiding zijn de zaken tegen ex-wethouder Jos van Rey van Roermond en voormalig burgemeester Ricardo Offermanns.

Van den Berg vindt het ontoelaatbaar een publiek ambtsdrager langer dan een half jaar te laten bungelen. Van den Berg uit zijn kritiek in een column op de site Parlement & Politiek. Jos van Rey wordt verdacht van ambtelijke corruptie. Ruim een jaar na een inval bij hem thuis ligt er nog geen tenlastelegging.

Offermanns

De zaak tegen Offermanns dient na ruim een jaar donderdag in Rotterdam. Offermanns was de eerste burgemeesterskandidaat in Roermond. Hij wordt ervan beschuldigd informatie van Van Rey te hebben aangenomen over de benoemingsprocedure.

Politici zijn kwetsbaar

Volgens Van den Berg zijn publieke ambtsdragers strafrechtelijk onevenredig kwetsbaar. Zolang niet duidelijk is of hij schuldig is, kan hij in een openbaar ambt helemaal niks. En daarbuiten kan hij ook nauwelijks werk vinden, zo stelt Van den Berg. Vandaar dat een termijn van hoogstens een half jaar voordat een aanklacht op tafel ligt, in zijn ogen reëel is.

Van den Berg is ook politiek analist van het L1-programma De Stemming.

Lees hier zijn column >>

Logo 1Limburg

Programma's