Oud-Océ-topman Harry Pennings overleden

Oud-Océ-topman Harry Pennings overleden

Oud-topman Harry Pennings van kopieer- en printerconcern Océ is afgelopen weekend overleden. Hij was 79 jaar.

Pennings werd geboren in Sittard. In de jaren zestig promoveerde hij tot doctor in de sociale wetenschappen, waarna hij in 1969 in dienst kwam bij Océ in Venlo.

Hoogste baas
Daar werd hij in 1990 de hoogste baas en dat bleef hij acht jaar. Na zijn pensionering breidde Pennings zijn aantal commissariaten bij bedrijven en bestuursfuncties sterk uit. Hij was onder meer commissaris bij Océ, bij energiebedrijf Essent en bij uitgeverij Wolters-Kluwer.

Ook was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van L1 en van de stichting De Weijerhorst. Deze stichting steunt onder meer wetenschappelijk onderzoek en innoverende bedrijven.

Conflict oud-mijnwerkers
Als voorzitter van De Weijerhorst kwam hij 6 jaar geleden zwaar in conflict met organisaties van oud-mijnwerkers. Die wilde een uitkering van de stichting, omdat die haar geld voor een deel te danken zou hebben aan het beheer van mijnwerkerspensioenen.

Maar Pennings weigerde categorisch het gevraagde geld uit te keren. Hij zei dat er geen directe link was tussen de mijnwerkerspensioenen en het kapitaal van De Weijerhorst. Lees hier meer >>

Maastricht
Pennings woonde de laatste jaren in Maastricht, nadat hij lange tijd in het Belgische Maaseik had gewoond.

Logo 1Limburg

Programma's