Oud LVK-finalist Cyrille Niël komt met eigen cabaretshow

Oud LVK-finalist Cyrille Niël komt met eigen cabaretshow

De Sittardse zanger Cyrille Niël, oud LVK-finalist en meervoudig winnaar van het Zittesj Vastelaoves Leidjeskonkoer, staat zaterdag 22 september 2018 voor de eerste keer solo op de planken met zijn eigen cabaretshow ‘De Gevleugelde Druimer’.

Persbericht

Sittard, woensdag 11 juli

Sittardse Cyrille Niël debuteert met eigen cabaretshow


Op zaterdag 22 september staat Cyrille Niël voor de eerste keer solo op de planken met zijn eigen cabaretshow ‘De Gevleugelde Druimer’. Dit zal zijn in de Charles Eyckzaal van en in samenwerking met de Schouwburg De Domijnen te Sittard.

‘Een show met een lach en een traan’, dat zal wellicht wel even wennen zijn voor de mensen, die Cyrille met name kennen van de humoristische rollen. De bekendste rol tot nu toe is waarschijnlijk die van mevrouw Kwebbel, van het komisch duo Kwebbel & Sjnebbel met tegenspeler Sjef Schurgers. Dat loopt ook gewoon door overigens. Na het succes van vorig jaar december, wordt er alweer druk aan de nieuwe show van ‘de dames’ geschreven. Cyrille en Sjef staan ook vaak samen op de planken van de Zittesje Revuu, die één keer in de 3 jaar wordt opgevoerd (november 2019 volgende editie). Daarnaast is Niël natuurlijk bekend binnen het ‘vastelaovescircuit’, van vele Zittesje Sjlagers tot hilarische typetjes bij de Grosse Nummer.

Cyrille Niël: “Vaak na zo’n optreden van bijvoorbeeld de Grosse Nummer, spraken mensen mij aan en zeiden ze: Ga toch iets doen met dit talent”. En ik wilde dit wel, maar wist niet zo goed hoe precies. Totdat mijn vrouw op een gegeven moment zei: Als je nu je eigen show schrijft, dan kun je precies erin kwijt wie jij bent. En zo is het gegaan!”

De Gevleugelde Druimer
De Gevleugelde Druimer, zoals de titel luidt is een cabaretstuk, gedeeltelijk gebaseerd op het leven van Cyrille. Er lopen 2 verhaallijnen door elkaar heen. De eerste verhaallijn gaat over zijn grootste jongensdroom, een vleugel, waarvoor hij zijn woonhuis heeft moeten verbouwen om deze te kunnen plaatsen. Deze vleugel is een vaste rots in zijn show, waar meerdere liedjes op ten gehore worden gebracht. De tweede verhaallijn loopt hierlangs en gaat over Piet en Trees uit de Baenje, die dagdromend hun leven binnen en buiten het bejaardenhuis met elkaar bespreken.

Voor de eerste keer in mijn leven heb ik een stuk geschreven, met uit het leven gegrepen passages op gebied van humor, maar ook met een serieuzere toon. De regie wordt gedaan door Nicole Schurgers, o.a. regisseur van de Zittesje Revuu en Kwebbel en Sjnebbel. Cyrille: “Als er iemand is, die mij op theatergebied kan doorgronden is het wel Nicole. Zij weet precies waar mijn capaciteiten liggen en wat ik spannend vind. En spannend is dit wel, want het is echt anders dan anders, buiten mijn comfortzone ”. De meeste liedjes uit de show zijn door Cyrille zelf gemaakt, ook worden een aantal covers gebracht, één liedje van zijn grote voorbeeld Toon Hermans. Toon is als een rode draad aanwezig in het leven van Cyrille als inspirator qua humor, helemaal bijzonder vanwege de Zittesje roots.

De show is in het Limburgs (Zittesj), wel zijn de liedjes in het Nederlands. “En meer ga ik er niet over zeggen”, aldus Cyrille, “Ik hoop dat de mensen zelf willen komen kijken, zij zijn het ten slotte schuld dat ik dit ben gaan doen” zegt hij lachend.Waar en wanneer?
Wanneer: zaterdag 22 en 23 september
Waar: Charles Eyckzaal Schouwburg De Domijnen Sittard
Tarief: € 15,-
Te koop via: www.dedomijnen.nl/theater

Logo 1Limburg