Doe mee aan MKB L1mburg Prijs

Doe mee aan MKB L1mburg Prijs

Inschrijven mogelijk tot 1 maart

De MKB L1mburg Prijs wil bedrijven honoreren die maatschappelijke meerwaarde bieden met hun bedrijf of producten/diensten.

In welk opzicht maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter? Bij ondernemen zou het dus niet alleen om een goed verdienmodel en een gezond financieel resultaat moeten gaan. Anders uitgedrukt: ondernemers dienen ook te gaan voor maatschappelijke winst!

Het maakt niet uit op welk terrein het bedrijf actief is. De enige voorwaarde is dat het bedrijf in Limburg is gevestigd.

Initiatiefnemers
De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en de regionale omroep L1. De winnaar krijgt een kunstwerk en voor € 10.000 advertentietijd via media van L1.

Inschrijving
Tot 1 maart 2018 kunnen bedrijven zich voor deze prijs aanmelden door het (korte) inschrijfformulier in te vullen. Ook accountants, banken, gemeenten, etc. kunnen bedrijven aanmelden.

Jury
Een selectiecommissie beoordeelt de inschrijvingen en nomineert vanuit elke regio van MKB-Limburg (zes in totaal) een ondernemer/bedrijf.
Een deskundige jury onder voorzitterschap van Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, bezoekt de genomineerde bedrijven. De ondernemers krijgen de kans om hun bedrijf te presenteren en de jury ervan te overtuigen dat zij de hoogste maatschappelijke meerwaarde hebben.

Bij de beoordeling door de jury wordt onder andere gekeken naar doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd optreden, continuïteit en imago.
L1 maakt van alle genomineerde bedrijven een reportage in aanloop naar de live-uitzending.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is in juni tijdens een live tv uitzending van L1.

Uitreiking 2017
Geelen Counterflow uit Haelen won de MKB L1mburg Prijs 2017. Het is een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Logo 1Limburg

Programma's