Doe mee aan MKB L1mburg Prijs

Doe mee aan MKB L1mburg Prijs

Inschrijven mogelijk tot 1 maart

De MKB L1mburg Prijs wil bedrijven honoreren die maatschappelijke meerwaarde bieden met hun bedrijf of producten/diensten.

In welk opzicht maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter? Bij ondernemen zou het dus niet alleen om een goed verdienmodel en een gezond financieel resultaat moeten gaan. Anders uitgedrukt: ondernemers dienen ook te gaan voor maatschappelijke winst!

Het maakt niet uit op welk terrein het bedrijf actief is. De enige voorwaarde is dat het bedrijf in Limburg is gevestigd.

Initiatiefnemers
De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en de regionale omroep L1. De winnaar krijgt een kunstwerk en voor € 10.000 advertentietijd via media van L1.

Inschrijving
Tot 1 maart 2018 kunnen bedrijven zich voor deze prijs aanmelden door het (korte) inschrijfformulier in te vullen. Ook accountants, banken, gemeenten, etc. kunnen bedrijven aanmelden.

Jury
Een selectiecommissie beoordeelt de inschrijvingen en nomineert vanuit elke regio van MKB-Limburg (zes in totaal) een ondernemer/bedrijf.
Een deskundige jury onder voorzitterschap van Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, bezoekt de genomineerde bedrijven. De ondernemers krijgen de kans om hun bedrijf te presenteren en de jury ervan te overtuigen dat zij de hoogste maatschappelijke meerwaarde hebben.

Bij de beoordeling door de jury wordt onder andere gekeken naar doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd optreden, continuïteit en imago.
L1 maakt van alle genomineerde bedrijven een reportage in aanloop naar de live-uitzending.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is in juni tijdens een live tv uitzending van L1.

Uitreiking 2017
Geelen Counterflow uit Haelen won de MKB L1mburg Prijs 2017. Het is een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.