Opnieuw een comeback voor Ummer d'r Neaver

Opnieuw een comeback voor Ummer d'r Neaver

De Kerkraadse vastelaovesband Ummer d'r Neaver beleeft 31 mei opnieuw een comeback. Dat gebeurt tijdens het nieuwe driedaagse muziekfestival in Kerkrade: Colonia i Kirchroa.

De band, opgericht in 1981-1982, ontwikkelde de gewoonte om de laatste jaren bijna ieder jaar een afscheidsconcert Tante Annie’s Powersjoenkelpartie te houden.

Daardoor was er ook jaarlijks weer een comeback. De groep kende door de jaren heen verschillende bezettingen maar in 2016 was de leegloop zo groot dat het stil werd rond Ummer d'r Neaver.

Ook verschenen er geen nieuwe vastelaovesliedjes meer. Op 31 mei speelt de band rondom het optreden van de Keulse band Bläck Fööss op het festival 'Çolonia i Kirchroa' op de Markt in Kerkrade. Joost Meijs, Marc Hermans, Bart Storcken, Roger Haane en Dennis van Lienden zullen de bekende UDN-nummers ten gehore brengen.

Ummer d'r Neaver stond diverse keren in de finale van het LVK. In november 2013 ontving de band de vastelaovesonderscheiding De Gouden Narrenkap uit handen van de carnavalsbond SLV.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg