Opening van het orgelfestival Limburg in het Klassieke Concert

Opening van het orgelfestival Limburg in het Klassieke Concert

Zondag in de Klassieke Avond van L1 vervalt de klassieke Gast vanwege voetbal, maar daarna is er vanaf 19:00 uur wel een klassiek Concert, met de volgende opnamen:

Opnames van de opening van het orgelfestival Limburg van vrijdag 14 juli 2017 in het Franciscushuis in Weert door Hayo Boerema – orgel en een blazers-ensemble van harmonie St. Michaël in Thorn bestaande uit:

 • Michele Heydens, Patricia Krabbenborg , fluit
 • Angelique Hollands, Sander Roijackers, hobo
 • Bianca Krabbenborg, Eva Maessen, klarinet
 • Lieselot Toorop, Miriam Michiels, Fagot
 • Maikel van Els, Erik Somers, Jan Suilen, Dennis Weijers, hoorn:
 • Frank Crasborn, contrabas

Fantasie in G (Pièce d’orgue) BWV 572 - Johann Sebastiaan Bach
Hayo Boerema – orgel solo

Serenade opus 7 voor blazersensemble(1881) - Richard Strauss
Ensemble harmonie St. Michael Thorn solo

Quadriptych (Wereldprémière) - Christiaan Janssen
Orgel en blazersensemble

Improvisatie (op het Limburgs volkslied) - Hayo Boerema
Hayo boerema – orgel solo

Symphonie no. 1 - Alexandre Guilmant
Orgel en blazersensemble

Afsluiting van het orgelfestival 2016 in de bovenkerk van klooster St. Michaël in Steyl door Theo Hes – orgel samen met een koperkwintet bestaande uit

 • Bas van Gastel – trompet
 • Jacq Sanders – trompet
 • Hub Nickel – trompet
 • Sanne Hoeijmakers – hoorn
 • Jeroen Geurts – trombone

Born on the Fourth of July: Theme - John Williams
Arr. Jacq Sanders

Hook: Flight to Neverland - John Williams
Arr. Jacq Sanders

The Eiger Sanction: Soundtrack Suite - John Williams
Arr. Jeroen Geurts

Harry Potter: Hedwig’s Theme - John Williams
Arr. Bas Clabbers

Jurassic Park : Welcome to Jurassic Park - John Williams
Arr. Theo Hes

Indiana Jones: Raiders March - John Williams
Arr. Theo Hes

Jaws: Main Theme - John Williams
Door Koperkwintet alleen, arr. Jacq Sanders
Zonder orgel

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 de Klassieke Gast, aansluitend een concert. Meer over de Klassieke Avond ontdek je op L1.nl/KlassiekeAvond.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11