Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal

Pinksterzondag 9 juni 20:30 uur, L1 TV

L1 heeft toestemming om eenmalig de theatervoorstelling Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal op tv uit te zenden.

Het programma duurt twee uur en is te zien op Pinksterzondag om 20:30 uur, als het popfestival in Landgraaf zijn 50e editie beleeft.

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal is een tragikomische voorstelling met onder andere Huub Stapel, Suzan Seegers en Rowwen Hèze. Het is een van de toppers van Toneelgroep Maastricht van afgelopen jaren. Er kwamen in 2017 zo'n 30.000 bezoekers op af.

Het stuk gaat over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds meer door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde van dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en natuurlijk Pinkpop.

De band Rowwen Hèze schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival. De regie van de voorstelling was in handen van Servé Hermans.

Pinkpop is een echte feelgoodvoorstelling, waarvoor regisseur Servé Hermans allerlei vette theatrale middelen uit de kast trok." Dagblad Trouw

De première werd in 2017 feestelijk en in stijl gevierd, met prominente gasten op een Pinkpop-roze loper. Presentatoren Wouter Nelissen en Jolien Linssen blikten toen vooruit op de voorstelling via gesprekken met de castleden, gasten en Limburgers die bijzondere herinneringen koesteren aan Pinkpop:

Pinkpop

Meer Pinkpop op L1 vind je op: L1.nl/Pinkpop

Logo 1Limburg

Programma's