'Onzorgvuldigheden in rapport Deetman'

'Onzorgvuldigheden in rapport Deetman'

In het rapport ‘Seksueel misbruik van en geweld tegen meisjes in de Rooms Katholieke kerk’ van de commissie-Deetman zijn niet alle meldingen correct opgenomen.

|

Dat vindt het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK). Het VPKK werd eind vorig jaar opgericht door onder andere Annemie Knibbe uit Maastricht. Het platform kreeg over 21 in het rapport beschreven gevallen klachten over de juistheid, liet de organisatie vrijdag weten.

Het platform ontving klachten over onder meer een foute weergave van jaartallen en locaties. Ook zouden sommige meldingen niet zijn opgenomen in het eindrapport. Het rapport van de commissie-Deetman verscheen maandag.

,,Laat ik voorop stellen dat het rapport goed is opgebouwd, maar een goede beschrijving van de meldingen in het rapport is onmisbaar voor de eerste stap van erkenning en herstel. Er is in sommige gevallen niet goed naar gekeken'', aldus Annemie Knibbe van het VPKK. Het platform zegt 70 vrouwen te vertegenwoordigen.

Knibbe hoopt dat alle omissies op een of andere manier worden gecorrigeerd om daarmee de geschiedschrijving over het kerkelijk misbruik compleet te maken.
 

 

Logo 1Limburg

Programma's