Onze Buurt: Geef jouw buurtplan op en maak kans op 60.000 euro

Onze Buurt: Geef jouw buurtplan op en maak kans op 60.000 euro

Voor de beste buurtprojecten van Limburg heeft Onze Buurt weer een prijzenpot beschikbaar van 60.000 euro. En L1 gaat als altijd weer de kandidaten aan je voorstellen.

Een kookclub voor hangjongeren, open dorpstuin, fiets klus project, tuinwerkgroep van ex-verslaafden: in wijken en dorpen bedenken vrijwilligers vaak prachtige plannen die de buurt een beetje fraaier maken. Onze Buurt helpt de beste plannen van Limburg met een (door)startkapitaal dat kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Inschrijven kan dit jaar tot en met 23 augustus.

De prijs van Onze Buurt is meer dan alleen een pot geld voor een goed project. Het is bovenal een stevige schouderklop, een aanmoediging. “Met de cheque van Onze Buurt konden we materiaal voor de Kloostertuin kopen, maar het zei ons ook dat het project STAAT!” zegt Ellen Jacobs van ’t Laefoes America, winnaar in 2018.

Onze Buurt 2019 is de zevende editie van de actie voor buurtprojecten. Er is in de loop der jaren voor ruim een kwart miljoen euro uitbetaald aan wijken, clubs, bewonersgroepen en verenigingen die iets moois willen uitvoeren in de buurt. Onze Buurt is opgericht door de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt gesteund door de Provincie Limburg en Oranje Fonds.

Meedoen aan Onze Buurt 2019
Projecten moeten aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor nominatie: het plan moet bijdragen aan samenhang of verbinding tussen bevolkingsgroepen, het moet een origineel plan zijn of een originele invalshoek hebben en de initiatiefnemers moeten duidelijk kunnen maken waarvoor precies het geld van Onze Buurt nodig is. Het mag om een nieuw project gaan of een volgende fase van een bestaand project. De exacte criteria en inschrijf formulier staan op de site www.onzebuurt.eu .

De inschrijfperiode loopt tot en met 23 augustus 2019. Dan bekijkt de jury welke 6 plannen in aanmerking komen voor de hoofdprijs. Deze plannen krijgen in de herfst royaal aandacht, onder meer in filmpjes en verhalen bij L1. Daarmee zijn de projecten meteen het inspirerend voorbeeld voor anderen in Limburg.

Winnaars 2012 tot en met 2018

  • Basisschool Klingerberg Blerick: speelplaats voor de wijk
  • De Dorpsraad Heide: leegstaande school werd dorpskeuken
  • Huurdersbelangenvereniging Hoensbroek: doe-het-zelf buurtproject
  • Fietsenbank Maastricht: opknappen van gratis fietsen voor arme gezinnen
  • Moedercentrum Maximina Roermond: Donderse Wereldkeuken.
  • ’t Laefhoes America: Kloostertuin
  • LEFteam Maastricht: Buurzaam Koken Kids

Logo 1Limburg

Programma's