Onze Buurt: Droom en Doeplein Heerlen

Onze Buurt: Droom en Doeplein Heerlen

Samen met Ons Limburg, de Limburgse koepel voor woningcorporaties, het Oranje Fonds en de provincie zoekt L1 ook dit jaar naar het beste, mooiste of meest originele initiatief uit de buurt.

Vanaf vandaag stellen de zes genomineerden voor de Onze Buurt Prijs 2018 zich voor in filmpjes.

Droom- en Doeplein Heerlen

De eerste finalist is Droom- en Doeplein Heerlen. De omwonenden van een veld dat braak kwam te liggen na de sloop van flats, hebben zelf de ruimte opnieuw ingericht. Ze hadden geen zin om tegen een slordig poepveldje aan te kijken en gingen daarom aan de slag met planten, bankjes, speeltoestellen en overkappingen. Als ze de hoofdprijs van Onze Buurt winnen, kunnen ze de volgende stap zetten in de aankleding van hun Droom- en Doeplein.

Begin september werd een kunstwerk dat verwijst naar het mijnverleden van de wijk onthuld en Onze Buurt was daarbij:

L1 is partner van Onze Buurt, een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd in samenwerking met het Oranje Fonds en de Provincie Limburg. Dit is de zesde keer dat de Onze Buurt prijs wordt uitgereikt.
Kijk hier voor eerdere edities

Het gaat daarbij niet alleen om een geldbedrag, maar het is ook een schouderklopje en aanmoediging voor lokale initiatieven.

“Nu is er geld om de keuken te verbouwen, maar het is ook een beloning voor alle vrijwilligers”, zegt voorzitter Liesbeth van Soest van Moedercentrum Maximina Roermond, de winnaar van 2016.

“Het winnen van de hoofdprijs was geweldig. Het geld is natuurlijk van harte welkom, maar de waardering die de prijs uitspreekt voor ons werk, is nog veel belangrijker”, aldus Ad Redmeijer van de Fietsbank Maastricht, winnaar in 2015.

Onze Buurt

Meer over Onze Buurt lees je op www.L1.nl/OnzeBuurt

Logo 1Limburg

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

Max Verstappen zag in de tweede bocht van de Grand Prix van Japan het zicht op een plek in de punten verdampen. Dat hij daarna zijn bolide in de pitsstraat parkeerde, was volgens Xavier Maassen een verstandig besluit.

Programma's